Skip to content

Analytics Engineer

Nederland, Zuid-Holland, RotterdamData & Analytics

Functieomschrijving

Heb jij als Analytics Engineer een passie voor data en complexe data modellen? En geloof jij in de meerwaarde van een datagedreven organisatie?

Lees dan snel verder…

Bij KVL zoeken wij een Data Analytics Engineer die ervoor zorgt dat de juiste data beschikbaar is voor inhoudelijke analyses. Bij ons krijg je de kans om dit als consultant bij interessante en toonaangevende opdrachtgevers uit te voeren.

Door jou maken we impact

Als Analytics Engineer ben jij de brug tussen organisaties en engineering. Jij maakt het mogelijk dat data geanalyseerd kan worden. Als geen ander weet je welke data onze klanten nodig hebben en zorgt dat deze beschikbaar zijn in datasets. Onze klanten zijn verschillende opdrachtgevers: van verzekeraars tot aan sociaal maatschappelijke organisaties.

In deze functie ga je aan de slag met data transformeren, data modelleren en business rules toevoegen. Met jouw kritische blik zorg jij ervoor dat de juiste vragen aan de klant gesteld worden en dat de benodigde data beschikbaar komt om zo tot de beste inzichten te komen die er écht toe doen.

Als KVL’er krijg jij energie van data combineren met business. Je biedt structuur aan in de data zodat deze omgezet kan worden naar informatie. Samen met je KVL collega’s zul je ook helpen bij de doorontwikkeling van de KVL aanpak en producten die ons onderscheidt bij onze klanten. Op deze manier blijf je op de hoogte van de nieuwste technologieën en tools.

Vereisten

Wat je meebrengt naar KVL

Als Analytics Engineer ben je analytisch sterk en heb je snel door hoe een complexe data omgeving in elkaar steekt. Je ziet waar de problemen liggen en hoe je deze kunt oplossen of verbeteren. Daarnaast zijn de volgende punten ook belangrijk voor deze functie:


 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding;

 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;

 • Ruime ervaring met creëren van data modellen m.b.v. ETL, data vault en dimensioneel modelleren;

 • Kennis van en ervaring met SQL en Python;

 • In de basis werken we technologie en tool onafhankelijk. Technologieën en tools die we tegenkomen bij onze klanten zijn Microsoft stack, Azure Data Factory, Amazon Web Services, IBM, GIT en DBT, Snowflake of TimeXtender. Mocht je hier ervaring mee hebben is dat een pré, maar bereidheid tot nieuwe tools aanleren is een must;

 • Consultancy-ervaring en/of -mindset want inhoudt dat je klanten echt wilt helpen hun doelen te behalen. Daarvoor stel je de juiste vragen en kun je makkelijk schakelen met diverse mensen;

 • Van nature ben je analytisch sterk, nauwkeurig en innovatief;

 • Een gezonde dosis ambitie, eigen initiatief, drive, energie, teamspirit, humor en gezelligheid.

What's in in for you?

Allereerst kan je bij KVL een een uitdagende baan verwachten bij een mensgericht, groeiend en gezond bedrijf dat meer dan 25 jaar het verschil maakt voor haar klanten. Er is voor jou volop kans voor groeiperspectief! Een aantal andere interessante arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Een mooi salaris (€ 3.500 - €6.000) afhankelijk van de ervaring die je meebrengt;

 • Goede bonusregeling;

 • Deelname aan pensioenregeling;

 • Leaseauto en/of deelname aan de mobiliteitsregeling;

 • 26 vakantiedagen op basis van fulltime dienstverband;

 • Groeiperspectief en ontwikkelmogelijkheden m.b.v. een ondernemersplan en T-Shaped ontwikkeling;

 • Deelname aan bedrijfsfitnessregeling, zodat je fysiek ook fit blijft;

 • Uiteraard een goede laptop en een telefoonvergoeding, zodat je je werk goed kunt uitvoeren;

 • Vakkundige collega's, een fijne werksfeer in het mooiste kantoor van Nederland; de Van Nelle Fabriek (UNESCO-werelderfgoed). Het kantoor zit op de bovenste etage met een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam;

 • Regelmatig VrijMiBo’s, uitjes, vitaliteit & sportactiviteiten en zelfs karaoke!

Werken bij KVL

KVL helpt organisaties om datagedreven te worden en meer waarde te halen uit data. Wij bieden daarvoor een complete dienstverlening aan vanuit vier business lines: Advies & Regie, Strategic Staffing, Digital Data Solutions en Analytics Academy.

Bij KVL gaan we niet voor de marktnorm. Wij willen meer. Voor jou, voor ons en voor de klant. Daarom willen we werken met teamspelers die zich door hun passie, kennis en ervaring onderscheiden van de brede massa. Mensen die niet alleen goede ideeën hebben maar deze ook verder brengen en realiseren binnen KVL en bij onze klanten.

Vraag het één van onze medewerkers en ze vertellen je waarschijnlijk dat werken bij KVL voelt alsof je deel uitmaakt van een familie. Dat komt omdat we onze nieuwe collega’s in de eerste plaats selecteren op hun persoonlijkheid. Dan pas op hun kennis en ervaring. We vinden het namelijk leuk om met elkaar samen te werken, kennis te delen, elkaar te inspireren of een kop koffie, spaatje, biertje of een glas wijn te drinken.

We zijn een platte organisatie die erg gericht is op zelfsturing, eigen initiatief, continue verbetering en op het realiseren van meetbare en zichtbare resultaten bij onze klanten en binnen onze eigen organisatie. Zin, wil, energie en drive om zelf te groeien en om actief mee te bouwen aan ‘the next level’? Dan zijn wij het juiste bedrijf voor jou.

Morgen een kop koffie?

Interesse in de Analytics Engineer rol bij KVL of vrijblijvend kletsen over de mogelijkheden binnen KVL? Solliciteer nu of neem gerust contact met ons op via recruitment@kvl.nl. We reageren altijd.


Bij KVL komen we direct tot actie. De sollicitatieprocedure is helder en snel:

 1. Na jouw sollicitatie nemen we bij interesse snel contact met je op voor een korte eerste telefonisch kennismaking.

 2. Wanneer er van beide kanten een klik is, nodigen we je graag uit voor een oriënterend gesprek op kantoor met Ron, één van de eigenaren van KVL. In dit gesprek wordt er gekeken of je binnen het team past.

 3. Als je het eerste gesprek bent doorgekomen krijg je een uitnodiging voor een tweede gesprek met een consultant en resource manager. Daarnaast krijg je ook een assessment over persoonlijkheid, competenties en motieven.

 4. Nog steeds enthousiasme aan beide kanten? Dan sluiten we de sollicitatieprocedure af met een passend voorstel.