Skip to content

Analytics Engineer bij Erasmus MC

Nederland, Zuid-Holland, RotterdamData & Analytics

Functieomschrijving

Analytics Engineer bij de Erasmus MC

Zijn technische uitdagingen voor jou niet snel te groot? En wil je met je technische vaardigheden meewerken aan een betere dienstverlening voor betere zorg? En, herken jij jezelf in de volgende punten:

 • Je hebt 1 tot 2 jaar werkervaring binnen het Data & Analytics vakgebied;
 • Je hebt een passie voor, en aantoonbare interesse in, een loopbaan in dit vakgebied;
 • Je bent gedreven, ambitieus en onwijs leergierig.

Lees dan snel verder...


Door jou maken we impact

Een analyics engineer binnen Erasmus MC is iemand die ervoor zorgt dat data gebruikt kan worden door de afdelingen en business analisten. Dit houdt in dat je een rapportage in Power BI bouwt of business requirements ophaalt. Omdat er Agile gewerkt wordt kan het ook zijn dat je af en toe aan de slag gaat met de technische kant en datamart/kubussen gaat bouwen, data opschonen en datastromen beheren. Je maakt een data halffabricaat, waar anderen mee verder kunnen. Oftewel je bent een T-shaped medewerker, die op meerdere vlakken ingezet kan worden. Maar je focus ligt op de front-end. Belangrijk voor Erasmus MC is dus dat je Analytics Engineering echt leuk vindt en je daarin wilt ontwikkelen.

Jouw resultaatgebieden en taken:

De analyics engineers komen in het scrumteam dat data vraagstukken oppakt voor het service bedrijf. Dit zijn voornamelijk bedrijfsvoeringsvraagstukken over onder andere contracten, logistiek, planning en retentie. Bijvoorbeeld: Welke contracten lopen bijna af? Hoe kan ik de planning van verpleegkundigen verbeteren over de verschillende teams? Hoe is de retentie van bepaald zorgpersoneel en hoe kunnen we dat verklaren? Zorginhoudelijke vragen komen hier minder aan de orde, maar er zijn wel teams binnen de afdeling die zich daarmee bezighouden en waar je op termijn naar kan wisselen.

Jij zult je voornamelijk bezighouden om de data die nodig is om de vragen te beantwoorden beschikbaar te maken uit het Datawarehouse. Data modelleren, kubussen bouwen, queries schrijven, data opschonen zullen ook taken zijn. Je werkt met de Microsoft stack (SSIS, Power BI, SQL server). 
Je wordt een waardevol teamlid van het service team dat data toepassingen voor het service bedrijf van het ziekenhuis/bedrijfsvoeringsvraagstukken. 

Vereisten

Wat wordt er van jou verwacht?

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding: bij voorkeur in een bètarichting.
 • 2 jaar werkervaring, waarvan 1 jaar binnen het Data & Analytics vakgebied.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Analytisch sterk: vragen worden vrij snel complex in een grote organisatie. Bijvoorbeeld hoe kun je de planning verbeteren over 9 verschillende teams rekening houdend met de verschillende diensten en niveaus van het zorgpersoneel.

 • Organisatorische sensitiviteit/geduldig zijn: je werkt in een grote organisatie met veel verschillende belangen en lagen. Het kan soms even duren voordat keuzes gemaakt worden en hier moet je mee om kunnen gaan.

 • Zelfstandigheid: je bepaalt je eigen carrière. Je neemt initiatief en voert je ideeën uit. Er zijn veel mogelijkheden binnen Erasmus MC, maar je moet ze wel zelf aandragen.

 • Teamwork: Je werkt in een team. Naast het werk dat de analyics engineer inhoudelijk doet, moet je het ook leuk vinden om aan het team te werken en mee te denken hoe dingen beter kunnen.


Wat zijn jouw doorgroeimogelijkheden? 

Een analytics engineer bij Erasmus MC kan zich op meerdere manieren ontwikkelen:

 • Van analytics engineer, naar senior data engineer, naar solution architect

 • Van analytics engineer, naar (senior) business analist, naar product owner

 • Van analytics engineer, naar data scientist

Wij helpen je om jouw route naar je droomrol in Data & Analytics bij Erasmus MC uit te stippelen. 


Een vliegende start door het Data Heroes Program


High-Impact Data & Analytics Basisopleiding

Je wordt opgeleid in het Data Heroes Program, de meest complete Data & Analytics Advanced Traineeship van Nederland. Gedurende 20 dagen krijg jij training in de essentiële vakgebieden van Data & Analytics in de High-Impact Basisopleiding. Hieronder de trainingen:  

✔️ DISC training (persoonlijke ontwikkeling) 

✔️ Business Strategy en Business Value 

✔️ Business Requirements 

✔️ Data Analytics & DWH Fundamentals 

✔️ Data Warehouse Testing 

✔️ Dimensioneel modelleren volgens Kimball 

✔️ SQL Fundamentals 

✔️ ETL Fundamentals met Azure Data Factory 

✔️ Data Management Fundamentals 

✔️ Data Quality Fundamentals + DQ Game 

✔️ Visualisatie Fundamentals met Power BI 

✔️ Agile mindset 

✔️ High performing teams @Stichting Jarige Job


Analytical Engineering Dataspecialisatietrack

Daarna volg je 10 dagen een gerichte Analtics Engineering dataspecialisatie. Dit maakt jou straks een echte future-proof Analytics Engineer.


Soft Skills, Personal Coaching & Mentoring

In het Data Heroes Program wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan je soft skills zodat jouw sociale, persoonlijke en teamvaardigheden worden ontwikkeld. Denk aan gespreksvaardigheden, jezelf profileren en positioneren en samenwerken met je team. Daarnaast krijg je een PowerMBA en de beste leerreizen van New Heroes (van Schouten & Nelissen). Jouw personal coach en job-mentor helpen jou om succesvol te zijn op de werkvloer. 

What's in it for me?

 • Kennisdeling, veel fun-activiteiten en borrels met gelijkgestemden;
 • Veel professionele aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld aan de hand van jouw Persoonlijk Ondernemersplan;
 • We houden je fit met een bedrijfsfitnessregeling;
 • 26 vakantiedagen (op basis van fulltime dienstverband);
 • We houden je mobiel met een NS Business card;
 • Je krijgt natuurlijk een laptop en een telefoonvergoeding;
 • Een bruto salaris tussen de €3.000,- en €4.000, (afhankelijk van het aantal jaren werkervaring)
 • Een top pensioenregeling.


Hoe zien de komende 2 jaar eruit?

De eerste twee jaar ben je in dienst van KVL en doorloop je het eerste jaar van het Data Heroes Program. De eerste 20 dagen volg je de High-Impact Basisopleiding en daarna ga je meteen aan de slag bij Erasmus MC. Tijdens jouw inzet bij Erasmus MC volg je 10 dagen de Data Analist specialisatietrack. Na het tweede jaar ga je vast in dienst bij de Erasmus MC.


Solliciteren

Interesse in de Analytics Engineer functie bij Erasmus MC? Solliciteer nu of neem gerust contact met ons via recruitment@kvl.nl. Sonny van Bergen neemt daarna snel contact met je op.

of