Skip to content

Data Analist bij Stater

Nederland, Zuid-Holland, RotterdamData & Analytics

Functieomschrijving

Data analist bij Stater

Krijg je energie van klanten helpen met hun datavraagstukken? En ook de beste voorbereiding krijgen via het Data Heroes Program, het meest complete Advanced Data & Analytics Traineeship van Nederland? En, herken jij jezelf in de volgende punten:

 • Je hebt 1 tot 2 jaar werkervaring binnen het Data & Analytics vakgebied;
 • Je hebt een passie voor, en aantoonbare interesse in, een loopbaan in dit vakgebied;
 • Je bent gedreven, ambitieus en onwijs leergierig.

Lees dan snel verder... 


Door jou maken we impact

Een Data analist binnen Stater is iemand die ervoor zorgt dat klanten geholpen worden met hun (onduidelijke) vraagstukken. Je legt ook aan klanten uit hoe procedures zijn opgebouwd. Je bent de single point of contact voor deze klanten. In de nabije toekomst mag je mogelijk ook bij de klanten langs. 
Je werkt met verschillende afdelingen, bijvoorbeeld de operationele afdeling, om alle taken inzichtelijk te krijgen. Je draagt ook signalementen over aan de andere afdelingen (bij mogelijke incidenten). Je kunt flexibel schakelen tussen contactpersoon zijn bij de klant en bij de andere afdelingen.


Jouw resultaatgebieden en taken:

Je levert, toetst en bewaakt de datakwaliteit en werkt hierbij nauw samen met het team van o.a. Data Support Experts. Je bent verantwoordelijk voor het goed oppakken van klantverzoeken, vragen en incidenten en die naar tevredenheid af te handelen. Waar nodig betrek je hiervoor benodigde interne partijen en expertises. Je zorgt voor de coördinatie en correcte uitvoering van alle BI-beheertaken die belegd zijn bij de afdeling Data Delivery.
Als Data analist vertaal je de informatiebehoefte van de klant tot een requirementoverzicht en bepaalt de acceptatiecriteria. Je houdt hierbij rekening met de bestaande data-architectuur en beleidsuitgangspunten. Je borgt de datakwaliteit door het tijdig signaleren en bijsturen van datamanagementissues (DMI’s). Daarnaast monitor en analyseer je de bronsystemen, destilleer je de bevindingen en je vult deze aan met bevindingen uit de dagelijkse praktijk. 

Je werkt binnen de afdeling Data Delivery & Reporting en levert data-gerelateerde diensten aan klanten van Stater. Er wordt nauw samengewerkt met de Business Unit Sales & Marketing. 

Vereisten

Wat wordt er van jou verwacht?

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding: bij voorkeur in een bètarichting.
 • 2 jaar werkervaring, waarvan 1 jaar binnen het Data & Analytics vakgebied.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Vermogen om goed uit te leggen (zowel technisch als processen), uit te zoeken (interne organisatie en processen, doortastend zijn) en extrovert zijn (makkelijk schakelen en praten met mensen).

 • Zelfstandigheid: je bepaalt je eigen carrière. Je neemt initiatief want er zijn heel veel doorgroeimogelijkheden binnen Stater. 

 • Kennis van Hypotheken is een grote Pre.

Wat zijn jouw doorgroeimogelijkheden? 

 • Alle Data analisten beginnen als een Data Support Expert; meedraaien in de organisatie, wennen en werken aan de diverse verzoeken die er binnenkomen. Je bent minimaal één maand in deze functie.

 • Als je potentie hebt dan groei je door tot Data analist.

 • Daarna kun je Senior Applicatie Consultant, Team Lead, of Data Business Consultant worden. Je gaat dan met klanten in gesprek over data producten die in de toekomst ontwikkeld gaan worden.

 • Een andere doorgroeimogelijkheid is Scrum Master in een ander team worden; 1000 man, soms wisselingen naar IT of Business afdeling. 


Over Stater

Stater beheert 40% van alle hypotheken in Nederland en levert hypothecaire diensten en platformen voor externe geldgevers. Ze bieden hun klanten kostenvoordelen, robuustheid en innovatiekracht. Niet zij en wij, maar samen. Daarmee zijn is Stater de ideale, onafhankelijke outsourcingpartner voor nationale en internationale klanten.

In de cultuur van Stater worden mensen aangemoedigd om met eigen initiatieven en verbetervoorstellen te komen. Geen ranken of standen, iedereen is gelijk. Betrouwbaarheid is key. Elke medewerker moet alle kansen en ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen en daarom zijn er zoveel mogelijkheden om door te groeien. In de business, operatie, data en IT. Zelfs mensen die 'weg' gaan, vinden het zo leuk dat ze naar andere afdelingen gaan. 

De Bankierseed dient afgelegd te worden wanneer je komt werken bij Stater.Een vliegende start door het Data Heroes Program


High-Impact Data & Analytics Basisopleiding

Om een vliegende start te maken in deze mooie functie word je opgeleid in het Data Heroes Program, de meest complete Data & Analytics Advanced Traineeship van Nederland. Gedurende 20 dagen krijg jij training in de essentiële vakgebieden van Data & Analytics in de High-Impact Basisopleiding. Hieronder de trainingen:  

✔️ DISC training (persoonlijke ontwikkeling) 

✔️ Business Strategy en Business Value 

✔️ Business Requirements 

✔️ Data Analytics & DWH Fundamentals 

✔️ Data Warehouse Testing 

✔️ Dimensioneel modelleren volgens Kimball 

✔️ SQL Fundamentals 

✔️ ETL Fundamentals met Azure Data Factory 

✔️ Data Management Fundamentals 

✔️ Data Quality Fundamentals + DQ Game 

✔️ Visualisatie Fundamentals met Power BI 

✔️ Agile mindset 

✔️ High performing teams @Stichting Jarige Job


Data Engineering Dataspecialisatietrack

Daarna volg je 10 dagen een gerichte Data Analist dataspecialisatie. Dit maakt jou straks een echte future-proof Data analist. 


Soft Skills, Personal Coaching & Mentoring

In het Data Heroes Program wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan je soft skills zodat jouw sociale, persoonlijke en teamvaardigheden worden ontwikkeld. Denk aan gespreksvaardigheden, jezelf profileren en positioneren en samenwerken met je team. Daarnaast krijg je een PowerMBA en de beste leerreizen van New Heroes (van Schouten & Nelissen). Jouw personal coach en job-mentor helpen jou om succesvol te zijn op de werkvloer. 

What's in it for me?

 • Kennisdeling, veel fun-activiteiten en borrels met gelijkgestemden;
 • Veel professionele aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld aan de hand van jouw Persoonlijk Ondernemersplan;
 • We houden je fit met een bedrijfsfitnessregeling;
 • 20 basis vakantiedagen (op basis van fulltime dienstverband), plus de optie om tot 14 extra vakantiedagen bij te kopen met het 10% bonus budget;
 • We houden je mobiel met een NS Business card;
 • Je krijgt natuurlijk een laptop en een telefoonvergoeding;
 • Een bruto salaris tussen de €3.300,- en €3.800, (afhankelijk van het aantal jaren werkervaring)
 • Een top pensioenregeling.


Hoe zien de komende 2 jaar eruit?

Het eerste 1,5 jaar ben je in dienst van KVL en doorloop je het eerste jaar van het Data Heroes Program. De eerste 20 dagen volg je de High-Impact Basisopleiding en daarna ga je meteen aan de slag bij Stater. Tijdens jouw inzet bij Stater volg je 10 dagen de Data Analist specialisatietrack. Vanaf het tweede half jaar ga je vast in dienst bij Stater. 


Solliciteren

Interesse in de Data analist functie bij Stater? Solliciteer nu of neem gerust contact met ons via recruitment@kvl.nl. Sonny van Bergen neemt daarna snel contact met je op.

of