Skip to content

Data Engineer bij de Volksbank

Nederland, Zuid-Holland, RotterdamData & Analytics

Functieomschrijving

Data Engineer bij de Volksbank

Zijn technische uitdagingen voor jou niet snel te groot? En wil je met je technische vaardigheden meewerken aan een betere dienstverlening voor de Volksbank? En, herken jij jezelf in de volgende punten:

 • Je hebt 1 tot 2 jaar werkervaring binnen het Data & Analytics vakgebied;
 • Je hebt een passie voor, en aantoonbare interesse in, een loopbaan in dit vakgebied;
 • Je bent gedreven, ambitieus en heel leergierig.

Lees dan snel verder...


Door jou maken we impact

Een data engineer binnen de Volksbank is iemand die ervoor zorgt dat data gebruikt kan worden door de afdelingen en teams. Je gaat werken op de afdeling Bankbalans in een team met gedreven Data Engineers en andere data specialisten. De Hub Bankbalans is de interne bank van de Volksbank en stuurt op de realisatie van de balansdoelstellingen door het nemen van optimale risico- en rendementsmaatregelen. De Hub Bankbalans wordt ondersteund door een aantal teams, bestaande uit business- en IT-collega’s.

Binnen de afdeling Bankbalans is de ambitie om (op korte termijn) de data die nodig is voor de operationele dienstverlening te ontsluiten naar een apart data warehouse. Zo is de Volksbank druk bezig om een model driven development architectuur neer te zetten, waarbij de logische modellen die je modelleert automatisch de technische datastromen genereren. Je zet jouw analytische vaardigheden in om te begrijpen wat er gevraagd wordt en zet dat om in goede, duurzame datawarehouse en BI oplossingen die jullie als team realiseren om de juiste data vanuit de bronnen aan te bieden aan de rekenkernen die gebruikt worden.


Jouw resultaatgebieden en taken:

Er vinden veel wijzigingen plaats in de data omgeving. Oude systemen worden uitgefaseerd en moeten worden omgezet naar de nieuwe systemen. Data uit oude systemen wordt doorgeleid naar een datamart waar historische data aan wordt toegevoegd. Deze data wordt samengesteld uit verschillende bronnen (zoals klantengegevens, rekeningen etc.). 

Het ontsluiten van bronnen in de datawarehouse interface is de hoofdtaak. In deze rol ga je veel leren. Zo ga je veel SQL kennis en Power Design Kennis opdoen. De Volksbank werkt met Oracle gerelateerde applicaties die ervoor zorgen dat data naar de Teradata databases gaan. Vanuit deze database vindt de ontsluiting naar de eindgebruikers plaats, en deze gebruikers maken rapportages met behulp van Tableau. 

Binnen de afdeling zijn er twee teams die hecht met elkaar samenwerken. De meeste mensen zijn data engineer met een onderverdeling in data, requirements of application.  Intern krijg je een ervaren buddy die jou helpt ontwikkelen. En om jou de beste start te geven word je eerst klaargestoomd via het Data Heroes Program van KVL, de meest complete Data & Analytics Advanced Traineeship van Nederland. Verderop lees je er meer over. 

Vereisten

Wat wordt er van jou verwacht?

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding: bij voorkeur in een bètarichting.
 • 2 jaar werkervaring, waarvan 1 jaar binnen het Data & Analytics vakgebied.
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je moet snel kunnen leren en programmeren. Leergierigheid en nieuwsgierigheid zijn belangrijke karaktereigenschappen. 

 • Teamwork: Je werkt in een team. Naast het werk dat de data engineer inhoudelijk doet, moet je het ook leuk vinden om aan het team te werken en mee te denken hoe dingen beter kunnen.


Wat zijn jouw doorgroeimogelijkheden? 

Je start als Junior Data Engineer via een Detavastconstructie. Er wordt een arbeidscontract aangeboden o.b.v. 36 uur per week met het startsalaris van een Engineer. Doorgroeien kan richting Development Engineer (als T-shape Applicatiebeheer Medewerker, achterkant van datastromen). Ook heb je de mogelijkheid om door te groeien als Data Warehouse Modelleur. Aanvullend is er ook de optie voor een doorstap binnen de afdeling naar andere data gerelateerde rollen.Een vliegende start door het Data Heroes Program


High-Impact Data & Analytics Basisopleiding

Je wordt opgeleid in het Data Heroes Program van KVL. KVL leidt al meer dan 13 jaar de beste jonge Data & Analytics professionals op voor de mooiste organisaties. Gedurende 20 dagen krijg je training in de essentiële vakgebieden van Data & Analytics in de High-Impact Basisopleiding in het Data Heroes Program. Hieronder de trainingen:  

✔️ DISC training (persoonlijke ontwikkeling) 

✔️ Business Strategy en Business Value 

✔️ Business Requirements 

✔️ Data Analytics & DWH Fundamentals 

✔️ Data Warehouse Testing 

✔️ Dimensioneel modelleren volgens Kimball 

✔️ SQL Fundamentals 

✔️ ETL Fundamentals met Azure Data Factory 

✔️ Data Management Fundamentals 

✔️ Data Quality Fundamentals + DQ Game 

✔️ Visualisatie Fundamentals met Power BI 

✔️ Agile mindset 

✔️ High performing teams @Stichting Jarige Job


Data Engineering Dataspecialisatietrack

Daarna volg je 10 dagen een gerichte Data Engineering dataspecialisatie op Practitioner level. Later is eventueel de optie om deze specialisatie ook op Expert level te volgen. 


Soft Skills, Personal Coaching & Mentoring

In het Data Heroes Program wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan je soft skills zodat jouw sociale, persoonlijke en teamvaardigheden worden ontwikkeld. Denk aan gespreksvaardigheden, jezelf profileren en positioneren en samenwerken met je team. Daarnaast krijg je een PowerMBA en de beste leerreizen van New Heroes (van Schouten & Nelissen). Jouw personal coach en job-mentor helpen jou om succesvol te zijn op de werkvloer. Nieuw in het najaar van 2022 is ook 'Floreren met stress', trainingen waarbij je leert om stress niet tegen maar vóór je te laten werken. Met al deze elementen, naast de hard skills die je natuurlijk leert, word je straks een echte future-proof Data Engineer!

What's in it for me?

 • Kennisdeling, veel fun-activiteiten en borrels met gelijkgestemden;
 • Veel professionele aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld aan de hand van jouw Persoonlijk Ondernemersplan;
 • We houden je fit met een bedrijfsfitnessregeling;
 • 26 vakantiedagen (op basis van fulltime dienstverband);
 • We houden je mobiel met een NS Business card;
 • Je krijgt natuurlijk een laptop en een telefoonvergoeding;
 • Een bruto salaris tussen de €3.200,- en €3.500, (afhankelijk van het aantal jaren werkervaring)
 • Een top pensioenregeling.


Hoe zien de komende 2 jaar eruit?

Het eerste jaar ben je in dienst van KVL en doorloop je het eerste jaar van het Data Heroes Program. De eerste 20 dagen volg je de High-Impact Basisopleiding en daarna ga je meteen aan de slag bij de Volksbank. Tijdens jouw inzet bij de Volksbank volg je 10 dagen de Data Engineering specialisatietrack. Vanaf het tweede jaar ga je vast in dienst bij de Volksbank. 


Solliciteren

Interesse in de Data Engineer functie bij de Volksbank? Solliciteer nu of neem gerust contact met ons via recruitment@kvl.nl. Sonny van Bergen neemt daarna snel contact met je op.

of