Skip to content

Traineeship Data Engineer bij de Volksbank

Nederland, Utrecht, Utrecht€ 3.000 - € 4.000 per maandData & Analytics

Functieomschrijving

Data Engineer bij de Volksbank

Zijn technische uitdagingen voor jou niet snel te groot? En wil je met je technische vaardigheden groeien bij een organisatie met een menselijke maat? En, herken jij jezelf in de volgende punten:

 • Je hebt 1 tot 2 jaar werkervaring binnen het Data & Analytics vakgebied;
 • Je bent analytisch, leergierig en hebt de ambitie om samen te investeren in een beter Nederland;
 • Je loopbaan interesse gaat uit naar de financiële branche die staat voor mens, maatschappij en duurzaamheid.

Lees dan snel verder...


Door jou maken we impact

Jij komt als Data Engineer terecht in het Risk & Compliance team bij de Volksbank. Hier draag je bij aan de missie en doelstellingen waarbij bankieren met de menselijke maat en duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Wil jij altijd het beste in jezelf naar boven halen? En vind je het belangrijk om positieve impact te maken voor de maatschappij? Dan past de resultaatgerichte en leergierige mindset van Volksbank goed bij jou! De Volksbank is groot genoeg om jouw persoonlijke ambities waar te maken en compact genoeg om zichtbaar impact te hebben. 


Bij de Volksbank heerst er een cultuur waarin iedereen zich welkom voelt. Je al snel ervaren dat bankzaken eigenlijk menszaken zijn, dat komt omdat er oprechte aandacht voor de klant is. 


In 2025 streven ze naar het behalen van de sterkste klantrelatie met de grootste, bewezen maatschappelijk impact. Een mooi doel! Kan jij vinden in deze maatschappelijke missie van de Volksbank én heb jij sterk de ambitie om te bouwen aan je carrière als Data Engineer? Dan zal jij je al snel thuis voelen bij deze club.Wat je gaat doen?
Bij de Volksbank ga je aan de slag met het ontwikkelen van een goed en duurzaam datawarehouse en BI-oplossing. Jij wordt blij van IT en vindt het interessant om samen met het team Risk & Compliance te werken aan het analyseren, testen, implementeren en modelleren van de datastromen.


Zo houd jij de risico's goed onder controle. Als Data Engineer in spe ben je analytisch en onderzoekend. Ook heb je de ambitie om flinke groeistappen te maken in je rol.

Als een echte Data Hero draag je bij aan de ambitie van de Volksbank om hun datawarehouse naar een hoger niveau te tillen. Dit ga je doen door data modellering te maken voor de kapitaalvereisten. Ook zorg je voor de voorzieningen om de bank veilig te houden.

In deze rol ga je werken met specifieke tools, zoals: SQL (Teradata, SAP Powerdesigner (ETL tool), Tableau, Microsoft office stack, CI/CD technieken en Matlab.

Aan de slag in het team van Risk & Compliance

Je staat er gelukkig niet helemaal alleen voor. De meer ervaren collega’s nemen je onder hun vleugels. Je wordt gecoacht op technische en soft skills. In sprints van 2 weken werk je samen aan de realisatie en instandhouding van betrouwbare IT-oplossingen, die voldoen aan de behoeftes van de Volksbank. Als Data Hero ga je dus echt deel uitmaken van het team en mag je proactief meewerken om een duurzame datawarehouse en BI-oplossingen te realiseren.

Het team waar je deel van uitmaakt, bruist: Ze willen vooroplopen, een zichtbare sparringpartner zijn en vooral proactief de serviceteams van de Volksbank ondersteunen.


Stap je aan boord bij de Volksbank, dan werk je direct voor één van de grootste databedrijven van Nederland. Een mooie kans voor jou om flinke vlieguren in de praktijk op te doen.


Vereisten

Wat wordt er van jou verwacht?

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding
 • Minimaal 1-2 jaar relevante/IT-ervaring
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Enthousiasme voor het werk, affiniteit met IT en leergierigheid is het allerbelangrijkste
 • Jij bent een echte teamplayer en niet bang om vragen te stellen
 • Een (grote) pre als je kennis hebt van: SQL (Teradata, SAP Powerdesigner (ETL tool), Tableau, Microsoft-office stack, CI/CD-technieken en Matlab


Een vliegende start door het Data Heroes Program

High-Impact Data & Analytics Basisopleiding

Je wordt opgeleid in het Data Heroes Program, het meest complete Data & Analytics Advanced Traineeship van Nederland. Gedurende 20 dagen krijg jij training in de essentiële vakgebieden van Data & Analytics in de High-Impact Basisopleiding. Hieronder de trainingen:  

 • DISC training (persoonlijke ontwikkeling)
 • Business Strategy en Business Value
 • Business Requirements 
 • Data Analytics & DWH Fundamentals 
 • Data Warehouse Testing 
 • Dimensioneel modelleren volgens Kimball 
 • SQL Fundamentals 
 • ETL Fundamentals met Azure Data Factory 
 • Data Management Fundamentals 
 • Data Quality Fundamentals + DQ Game 
 • Visualisatie Fundamentals met Power BI 
 • Agile mindset 
 • High performing teams @Stichting Jarige Job

Data Engineering Dataspecialisatietrack

Daarna volg je 10 dagen een gerichte Data Engineering dataspecialisatie. Dit maakt jou straks een volledig future-proof Data Engineer.


Soft Skills, Personal Coaching & Mentoring

In het Data Heroes Program wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan je soft skills zodat jouw sociale, persoonlijke en teamvaardigheden worden ontwikkeld. Denk aan gespreksvaardigheden, jezelf profileren en positioneren en samenwerken met je team. Daarnaast krijg je een PowerMBA en de beste leerreizen van New Heroes (van Schouten & Nelissen). Jouw personal coach en job-mentor helpen jou om succesvol te zijn op de werkvloer. 

What's in it for me?

 • Kennisdeling, veel fun-activiteiten en borrels met gelijkgestemden;
 • Veel professionele aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld aan de hand van jouw Persoonlijk Ondernemersplan;
 • We houden je fit met een bedrijfsfitnessregeling;
 • 26 vakantiedagen (op basis van fulltime dienstverband);
 • We houden je mobiel met een NS Business card;
 • Je krijgt natuurlijk een laptop en een telefoonvergoeding;
 • Een bruto salaris tussen de €3.000,- en €4.000, (afhankelijk van het aantal jaren werkervaring)
 • Een top pensioenregeling.


Doorgroeimogelijkheden bij de Volksbank

Je start als Junior Data Engineer. Er zijn volop doorgroeimogelijkheden binnen de Volksbank. Zo stap je binnen als junior en kan je opklimmen naar de rol van een senior Data Engineer. In deze functie krijg je dan nog meer te maken met het uitvoeren van complexere technische gesprekken over de mogelijkheden en beperkingen van producten met andere IT-ers.


Hoe zien de komende 2 jaar eruit?

Het eerste jaar ben je in dienst van KVL en doorloop je het eerste jaar van het Data Heroes Program. De eerste 20 dagen volg je de High-Impact Basisopleiding en daarna ga je meteen aan de slag bij de Volksbank. Tijdens jouw inzet bij de Volksbank volg je 10 dagen de Data Engineering specialisatietrack. Vanaf het tweede jaar ga je vast in dienst bij de Volksbank.


Solliciteren

Interesse in de Data Engineer functie bij de Volksbank? Solliciteer nu of neem gerust contact met ons op via recruitment@kvl.nl. Raymond neemt daarna snel contact met je op.

Onze sollicitatieprocedure

Je hebt gesolliciteerd en hoe nu verder?

Na jouw sollicitatie nemen we bij interesse snel contact met je op voor een korte eerste telefonisch kennismaking. Wanneer er van beide kanten een klik is, nodigen we je graag uit voor een oriënterend gesprek op kantoor met Mariam en Sonny. In dit gesprek wordt er gekeken of je binnen het team past.


Als je het eerste gesprek bent doorgekomen krijg je een uitnodiging voor een tweede gesprek met een consultant en resource manager. Daarnaast krijg je ook een assessment over persoonlijkheid, competenties en motieven. Nog steeds enthousiasme aan beide kanten? Dan sluiten we de sollicitatieprocedure af met een passend voorstel.