Skip to content

Traineeship Data Heroes bij LeasePlan Digital

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland€ 3.000 - € 4.000 per maandData & Analytics

Functieomschrijving

Sta jij aan het begin van je loopbaan, ambieer jij een carrière in de data wereld en wil je elke dag een beetje beter worden in je vak? Tijdens het traineeship van KVL word je klaargestoomd door ervaren data-experts, om je vervolgens te specialiseren als data engineer, data-analist of data steward.

Dit is wat je van het Data Heroes traineeship kunt verwachten:

 • Je start samen met mede-trainees met een basistraining in data & analytics;

 • Vervolgens kies je een specialisme en volg je vakgerelateerde- en persoonlijke ontwikkelingstrainingen;

 • Ondertussen breng je alle kennis in de praktijk bij LeasePlan Digital en bouw je mee aan het worden van de grootse leasemaatschappij ter wereld.

Oh ja, gedurende je hele traineeship word je begeleid door een ervaren mentor waar je continu terecht kunt. Klinkt gaaf, toch?


Door jou maken we impact
Ben jij iemand die altijd het maximale uit zichzelf haalt? Vind je het belangrijk om een positieve impact te maken? LeasePlan Digital kan jouw data en digitale ambities goed gebruiken! LeasePlan Digital is continu bezig met het verbeteren van de efficiëntie en productiviteit in de wereldwijde auto lease-industrie. Met de digitale diensten van LeasePlan Digital zorgen voor betrouwbaar en efficiënt beheer van lease-auto's. Wil jij helpen de automotive lease-sector te transformeren? Lees dan snel verder!

Met de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan, kun je echt een verschil maken. Als er een wederzijdse klik is, kun je na je inwerkperiode je carrière tot grote hoogtes laten stijgen bij LeasePlan Digital. We hebben prachtige carrièrepaden uitgestippeld, waardoor je op jouw eigen tempo kunt doorgroeien van junior naar senior! Alles wat je leert, kun je bij LeasePlan Digital direct in de praktijk toepassen. LeasePlan Digital is gevestigd in een levendig pand aan de Zuidas in Amsterdam.

Vindt jouw rol is bij LeasePlan Digital

Als Data & Analytics Specialist bij LeasePlan Digital werk je in een multidisciplinair team van professionals om data te verzamelen, te analyseren en te presenteren. Je bouwt pipelines, creëert informatieve dashboards en optimaliseert het proces van dataverkrijging. Je bijdrage zal cruciaal zijn om van een versnipperd datamodel naar een centraal datamodel te gaan, met als voornaamste doel om de global data hub te bouwen en relevante data te delen met alle stakeholders.

Je werkt aan uiteenlopende projecten, zoals het leveren van dashboards voor operationele of financiële teams, het aanleveren van data aan leveranciers en het bouwen van pipelines voor datawarehouses. Als Data Hero bij LeasePlan Digital heb je de kans om deel uit te maken van een spannende reis, een pad te banen in de digitale transformatie van de leasemarkt, en een echte impact te maken op de manier waarop mensen wereldwijd gebruik maken van mobiliteit.


LeasePlan Digital zoekt versterking van:

 • Data Engineers
 • Data Modelleurs
 • Data Stewards


De kansen en doorgroeimogelijkheden bij LeasePlan Digital

LeasePlan Digital biedt een werkomgeving waarin je de ruimte krijgt om te leren en te groeien. Met ongeveer vijftien leads en een groeiend team van meer dan 150 professionals, zijn er volop mogelijkheden om zijwaarts of omhoog te bewegen binnen de organisatie. LeasePlan Digital heeft een functiehuis ontwikkeld waarin je je eigen doorgroeipaden kunt doorlopen.


Bij LeasePlan Digital werk je in een team waarin mensen graag een extra stapje zetten en waar ruimte is voor het delen van kennis en eigen inbreng. De data teams van LeasePlan Digital hebben een hechte teamcultuur en staan altijd klaar om elkaar te helpen. LeasePlan Digital zit in een spannende fase, we zijn bezig om de grootste leasemaatschappij ter wereld te worden. LeasePlan Digital in transitie naar een nieuwe architectuur en met nieuwe technieken. Jij krijgt de kans om hieraan bij te dragen.

Vereisten

Pas jij in het plaatje?
Voordat we inzoomen op de arbeidsvoorwaarden schetsen we onderstaand naar wat voor startende professionals we zoeken:

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding;

 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;

 • Analytisch en conceptueel denkvermogen en overtuigingskracht;

 • Jij bent een echte teamplayer en niet bang om vragen te stellen.


Communicatieve vaardigheden zijn bij LeasePlan Digital net zo belangrijk als technische vaardigheden. In de beginfase van je loopbaan bij LeasePlan Digital zul je met je soft skills je hardskills verbeteren. Je moet bereid zijn om vragen te stellen, op mensen af te stappen en proactief informatie te zoeken.

LeasePlan Digital waardeert zelfstarters en mensen die hun ambities en ideeën durven te uiten. We zoeken mensen die goed kunnen samenwerken, maar ook in staat zijn om zelfstandig te werken en verantwoordelijkheid te nemen. Idealiter heb je ook affiniteit met data-analyse in je vrije tijd of hobby, bijvoorbeeld door je bezig te houden met home automation of het meten van je eigen prestaties.What's in it for me?
Bij KVL ademen we data. We begrijpen niet alleen data maar juist ook de menselijke kant van data. Daarom kun je zowel goede primaire als secundaire arbeidsvoorwaarden van ons verwachten:

 • Een bruto salaris tussen de €3.000,- en €4.000, (afhankelijk van het aantal jaren werkervaring);

 • Kennisdeling, veel fun-activiteiten en borrels met gelijkgestemden;

 • Veel professionele aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld aan de hand van jouw persoonlijk ondernemersplan;

 • We houden je fit met een bedrijfsfitnessregeling;

 • 26 vakantiedagen (op basis van fulltime dienstverband);

 • We houden je mobiel met een NS Business card;

 • Je krijgt natuurlijk een laptop en een telefoonvergoeding;

 • Een top pensioenregeling.

KVL: Bringing Analytics To The People

KVL helpt organisaties om datagedreven te worden en meer waarde te halen uit data. Wij bieden daarvoor een complete dienstverlening aan vanuit vier business lines: Advies & Regie, Strategic Staffing, Digital Data Solutions en Analytics Academy.


Hoe werken bij KVL eruit ziet

Vraag het een van onze medewerkers en ze vertellen je waarschijnlijk dat werken bij KVL voelt alsof je deel uitmaakt van een familie. Dat komt omdat we onze nieuwe collega’s in de eerste plaats selecteren op hun persoonlijkheid. Dan pas op hun kennis en ervaring. We vinden het namelijk leuk om met elkaar samen te werken, kennis te delen, elkaar te inspireren of een borrel te drinken. Dat doen we dan ook regelmatig op ons hoofdkantoor in de oude Van Nelle Fabriek in Rotterdam.


We zijn een platte organisatie die erg gericht is op zelfsturing, eigen initiatief, continue verbetering en op het realiseren van meetbare en zichtbare resultaten bij onze klanten en binnen onze eigen organisatie. Zin, wil, energie en drive om zelf te groeien en om actief mee te bouwen aan ‘the next level’? Dan zijn wij misschien wel het juiste bedrijf voor jou.


Morgen een kop koffie?

Wil jij jouw carrière een impuls geven de komende jaren door ‘learning by earning’ centraal te stellen? Solliciteer dan direct!


Heb je nog inhoudelijke vragen over deze functie? Neem gerust contact met ons via recruitment@kvl.nl. Mariam neemt daarna snel contact met je op.


Bij KVL komen we altijd direct tot actie. De sollicitatieprocedure is helder en snel.

 • Na jouw sollicitatie nemen we bij interesse snel contact met je op. Dan organiseren we een korte telefonische kennismaking met Mariam.

 • Wanneer er van beide kanten een klik is, nodigen we je graag uit om nader kennis te maken en dan krijg je eventueel een online assessment.

 • Er is natuurlijk ruimte om kennis te maken met collega’s uit het team zodat je even mee kan kijken en vragen kunt stellen!

 • Nog steeds enthousiasme aan beide kanten? Dan sluiten we de sollicitatieprocedure af met een arbeidsvoorwaardengesprek.