Skip to content

Data Analist Consultant

Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland€ 3.500 - € 6.000 per maandData Consultancy

Functieomschrijving

Ben jij als Data Analist gepassioneerd over data, analyses en de inzichten die daaruit voortkomen? Heb jij de drive om jezelf te blijven ontwikkelen op zowel persoonlijk als professioneel vlak? En dat het liefst in een hecht team waar nauw contact, sparren en groeien centraal staat?

Lees dan snel verder…

Bij KVL zoeken wij een Data Analist die data kan omzetten in inzichten die ertoe doen. Bij ons krijg je de kans om dit als consultant bij interessante en toonaangevende opdrachtgevers uit te voeren.

Door jou maken we impact

Als Data Analist consultant verwerk je uiteenlopende data naar concrete inzichten, waarmee onze klanten betere besluiten kunnen maken. Onze klanten zijn verschillende opdrachtgevers: van verzekeraars tot aan sociaal maatschappelijke organisaties. Met behulp van data en slimme technieken begeleid je klanten naar een datagedreven organisatie, kortom Bringing Analytics to the People.

In deze rol ga je aan de slag met het verzamelen, opschonen en analyseren van data. Jouw expertise wordt ingezet om business vraagstukken te doorgronden met behulp van data. Met jouw analytische en communicatieve skills kun je data inzichten overbrengen aan het management door goede visualisaties en dashboards.

Naast het duiden en visualiseren van data inzichten ben je ook onderdeel van ons gelijkgestemde, openminded en energieke KVL team. Samen met je KVL collega’s zul je helpen bij de doorontwikkeling van de KVL aanpak en producten die ons zo onderscheidt bij onze klanten. En op deze manier blijf je op de hoogte van de nieuwste technologieën en tools.

Vereisten

Wat je meebrengt naar KVL

Als Data Analist ben je sterk in het communiceren op strategisch, tactisch en operationeel niveau en kun je gebruikers meenemen in je analyse. Je luistert actief, hebt goede social skills en kan goed samenwerken. Daarnaast beschik je ook over:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding;

 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;

 • Kennis van en ervaring met (business)processen, SQL, Python en data modelleren;

 • Kennis van en ervaring met visualisatie tools zoals Power BI, Tableau, Qlick;

 • Consultancy-ervaring en/of -mindset want inhoudt dat je klanten echt wilt helpen hun doelen te behalen. Daarvoor stel je de juiste vragen en kun je makkelijk schakelen met diverse mensen;

 • Van nature ben je nauwkeurig, vindingrijk en oplossingsgericht;

 • Een gezonde dosis ambitie, eigen initiatief, drive, energie, teamspirit, humor en gezelligheid.

What's in it for me?

Allereerst kan je bij KVL een een uitdagende baan verwachten bij een mensgericht, groeiend en gezond bedrijf dat meer dan 25 jaar het verschil maakt voor haar klanten. Wij zijn een persoonlijke consultancy en stellen jouw ambitie voorop. Er is dus voor jou volop kans voor groeiperspectief! Een aantal andere interessante arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Een mooi salaris (€ 3.500 - €6.000) afhankelijk van de ervaring die je meebrengt;

 • Goede bonusregeling;

 • Deelname aan pensioenregeling;

 • Leaseauto en/of deelname aan de mobiliteitsregeling;

 • 26 vakantiedagen op basis van fulltime dienstverband;

 • Groeiperspectief, veel verantwoordelijkheid en ontwikkelmogelijkheden m.b.v. een ondernemersplan en T-Shaped ontwikkeling;

 • Deelname aan bedrijfsfitnessregeling, zodat je fysiek ook fit blijft;

 • Uiteraard een goede laptop en een telefoonvergoeding, zodat je je werk goed kunt uitvoeren;

 • Vakkundige collega's, een fijne werksfeer in het mooiste kantoor van Nederland; de Van Nelle Fabriek (UNESCO-werelderfgoed). Het kantoor zit op de bovenste etage met een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam;

 • Je bent bereid om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen en te overleggen;

 • Hecht team: we doen regelmatig VrijMiBo’s, (sportieve)uitjes, vitaliteit & sportactiviteiten en zelfs karaoke!

Werken bij KVL

KVL helpt organisaties om datagedreven te worden en meer waarde te halen uit data. Wij bieden daarvoor een complete dienstverlening aan vanuit vier business lines: Advies & Regie, Strategic Staffing, Digital Data Solutions en Analytics Academy.

Bij KVL gaan we niet voor de marktnorm. Wij willen meer. Voor jou, voor ons en voor de klant. Daarom willen we werken met teamspelers die zich door hun passie, kennis en ervaring onderscheiden van de brede massa. Mensen die niet alleen goede ideeën hebben, maar deze ook verder brengen en realiseren binnen KVL en bij onze klanten.

Vraag het één van onze medewerkers en ze vertellen je waarschijnlijk dat werken bij KVL voelt alsof je deel uitmaakt van een familie. Dat komt omdat we onze nieuwe collega’s in de eerste plaats selecteren op hun persoonlijkheid. Dan pas op hun kennis en ervaring. We vinden het namelijk leuk om met elkaar samen te werken, kennis te delen, elkaar te inspireren of een kop koffie, spaatje, biertje of een glas wijn te drinken.

We zijn een platte organisatie die erg gericht is op zelfsturing, eigen initiatief, continue verbetering en op het realiseren van meetbare en zichtbare resultaten bij onze klanten en binnen onze eigen organisatie. Zin, wil, energie en drive om zelf te groeien en om actief mee te bouwen aan ‘the next level’? Dan zijn wij het juiste bedrijf voor jou.


Morgen een kop koffie?

Bij KVL komen we direct tot actie. De sollicitatieprocedure is helder en snel:

 1. Na jouw sollicitatie nemen we bij interesse snel contact met je op voor een korte eerste telefonisch kennismaking.

 2. Wanneer er van beide kanten een klik is, nodigen we je graag uit voor een oriënterend gesprek op kantoor met Ron, één van de eigenaren van KVL. In dit gesprek wordt er gekeken of je binnen het team past.

 3. Als je het eerste gesprek bent doorgekomen krijg je een uitnodiging voor een tweede gesprek met een consultant en resource manager. Daarnaast krijg je ook een assessment over persoonlijkheid, competenties en motieven.

 4. Nog steeds enthousiasme aan beide kanten? Dan sluiten we de sollicitatieprocedure af met een passend voorstel.

of