Skip to content

Data Engineer Consultant

Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland€ 3.500 - € 6.000 per maandData Consultancy

Functieomschrijving

Wil jij je als Data Engineer verder ontwikkelen en meer uitgedaagd worden binnen de projecten die je doet? En dat het liefst in een hecht team waar nauw contact, sparren en groeien centraal staat? Wij zoeken iemand die klaar is voor een volgende stap en zin heeft om bij verschillende opdrachtgevers aan de slag te gaan met hun data!


Lees dan snel verder…

Dit is wat je in deze functie kunt verwachten:

 • Je komt te werken bij een mensgerichte club die het echt samen doet;

 • Waar ook echt aandacht is voor jouw groei- en ontwikkelwensen;

 • En dat tegen een mooi salaris tussen € 3.500 en €6.000).


Door jou maken we impact

Als Data Engineer Consultant werk je nauw samen met onze klanten. Stuk voor stuk interessante en toonaangevende bedrijven in verschillende sectoren. Jij begeleidt de klanten om meer waarde uit de data te halen en slimme oplossingen te bedenken voor hun data-vraagstukken.


Hoe krijg je data beschikbaar voor de juiste inzichten? Dat is de belangrijkste vraag waar je je mee bezighoudt. Jij levert de technische spierballen voor een betrouwbaar en goed werkend data platform, waarin juiste data altijd beschikbaar is voor de business. Denk hierbij aan het ontsluiten van data vanuit bronsystemen, beheren van het data platform, optimaliseren van (cloud)infrastructuur.


Als KVL’er help jij klanten op een ‘minds on’ en ‘hands on’ manier. Je biedt structuur en handvatten aan zodat zij meer waarde krijgen uit hun data. Samen met je KVL-collega’s zul je bovendien helpen bij de doorontwikkeling van de KVL aanpak en producten die ons zo onderscheidt bij onze klanten. En op deze manier blijf je op de hoogte van de nieuwste technologieën en tools.


Vereisten

Wat je meebrengt naar KVL

Als Data Engineer ben je analytisch sterk en heb je snel door hoe een complexe data omgeving in elkaar steekt. Je ziet waar de problemen liggen en hoe je deze kunt oplossen of verbeteren. 

Herken jij jezelf in onderstaande punten? Dan ben jij de Data Engineer die wij zoeken!

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding;

 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;

 • Kennis van en ervaring met back-end BI principes en cloud-omgevingen;

 • In de basis werken we technologie en tool onafhankelijk. Technologieën en tools die we tegenkomen bij onze klanten zijn Microsoft stack, Amazon Web Services, IBM, Snowflake of TimeXtender. Mocht je hier ervaring mee hebben is dat een pré, maar bereidheid tot nieuwe tools aanleren is een must;

 • Consultancy-ervaring en/of -mindset want inhoudt dat je klanten echt wilt helpen hun doelen te behalen. Daarvoor stel je de juiste vragen en kun je makkelijk schakelen met diverse mensen;

 • Een passie voor verandering en verbetering, oog voor detail, en uiteraard ook resultaatgerichtheid;

 • Een gezonde dosis ambitie, eigen initiatief, drive, energie, teamspirit, humor en gezelligheid.

What's in in for you?

Allereerst kan je bij KVL een uitdagende baan verwachten bij een mensgericht, groeiend en gezond bedrijf dat meer dan 25 jaar het verschil maakt voor haar klanten. Wij zijn een persoonlijke consultancy en stellen jouw ambitie voorop. Er is dus voor jou volop kans voor groeiperspectief! Een aantal andere interessante arbeidsvoorwaarden zoals:

 • Een mooi salaris (€ 3.500 - €6.000) afhankelijk van de ervaring die je meebrengt;

 • Goede bonusregeling;

 • Deelname aan pensioenregeling;

 • Leaseauto en/of deelname aan de mobiliteitsregeling;

 • 26 vakantiedagen op basis van fulltime dienstverband;

 • Groeiperspectief, veel verantwoordelijkheid en ontwikkelmogelijkheden m.b.v. een ondernemersplan en T-Shaped ontwikkeling;

 • Deelname aan bedrijfsfitnessregeling, zodat je fysiek ook fit blijft;

 • Uiteraard een goede laptop en een telefoonvergoeding, zodat je je werk goed kunt uitvoeren;

 • Vakkundige collega's, een fijne werksfeer in het mooiste kantoor van Nederland; de Van Nelle Fabriek (UNESCO-werelderfgoed). Het kantoor zit op de bovenste etage met een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam;

 • Je bent bereid om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen en te overleggen;

 • Hecht team: we doen regelmatig VrijMiBo’s, (sportieve)uitjes, vitaliteit & sportactiviteiten en zelfs karaoke!


Werken bij KVL

KVL helpt organisaties om datagedreven te worden en meer waarde te halen uit data. Wij bieden daarvoor een complete dienstverlening aan vanuit vier business lines: Advies & Regie, Strategic Staffing, Digital Data Solutions en Analytics Academy.

Bij KVL gaan we niet voor de marktnorm. Wij willen meer. Voor jou, voor ons en voor de klant. Daarom willen we werken met teamspelers die zich door hun passie, kennis en ervaring onderscheiden van de brede massa. Mensen die niet alleen goede ideeën hebben, maar deze ook verder brengen en realiseren binnen KVL en bij onze klanten.

Vraag het één van onze medewerkers en ze vertellen je waarschijnlijk dat werken bij KVL voelt alsof je deel uitmaakt van een familie. Dat komt omdat we onze nieuwe collega’s in de eerste plaats selecteren op hun persoonlijkheid. Dan pas op hun kennis en ervaring. We vinden het namelijk leuk om met elkaar samen te werken, kennis te delen, elkaar te inspireren of een kop koffie, spaatje, biertje of een glas wijn te drinken.

We zijn een platte organisatie die erg gericht is op zelfsturing, eigen initiatief, continue verbetering en op het realiseren van meetbare en zichtbare resultaten bij onze klanten en binnen onze eigen organisatie. Zin, wil, energie en drive om zelf te groeien en om actief mee te bouwen aan ‘the next level’? Dan zijn wij het juiste bedrijf voor jou.


Morgen een kop koffie?

Bij KVL komen we direct tot actie. De sollicitatieprocedure is helder en snel:

 1. Na jouw sollicitatie nemen we bij interesse snel contact met je op voor een korte eerste telefonisch kennismaking.

 2. Wanneer er van beide kanten een klik is, nodigen we je graag uit voor een oriënterend gesprek op kantoor met Ron, één van de eigenaren van KVL. In dit gesprek wordt er gekeken of je binnen het team past.

 3. Als je het eerste gesprek bent doorgekomen krijg je een uitnodiging voor een tweede gesprek met een consultant en resource manager. Daarnaast krijg je ook een assessment over persoonlijkheid, competenties en motieven.

 4. Nog steeds enthousiasme aan beide kanten? Dan sluiten we de sollicitatieprocedure af met een passend voorstel.

of