Overslaan naar content

Aandacht voor je richting & ambities

"Door de verschillende opdrachten, fijne collega's en groeimogelijkheden ben ik heel blij met mijn keuze!"

Veranderende omgeving

Hoi! Ik ben Ilse Peeters en ik ben een aantal maanden geleden begonnen met het Scherp Talent Programma bij KVL. Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de studie Innovation Management (onderdeel van technische bedrijfskunde) aan de TU in Eindhoven. Tijdens mijn studie kwam ik erachter dat ik het fijn vind om met feiten te werken; ik wil graag aantonen hoe iets in elkaar zit en het liefst niet alleen met subjectieve woorden. Het was dan ook een logische keus om met data te gaan werken en organisaties op deze manier verder te helpen met diverse vraagstukken. Na twee jaar ervaring in de data-wereld kwam ik erachter dat ik het leuk vond om in een veranderende omgeving te werken, waardoor ik graag de consultancy in wilde. Toen kwam KVL op mijn pad en besloot ik de overstap te maken. Door de diversiteit van opdrachten, de fijne collega's en de groeimogelijkheden ben ik tot nu toe erg blij met deze keuze! 

In mijn vrije tijd houd ik van wielrennen en roeien. Daarnaast besteed ik graag mijn vrije tijd met vrienden en familie en ontdek ik graag nieuwe plekken op de wereld. 

Wat je allemaal in één maand kan leren

In april ben ik begonnen bij KVL met het Scherp Talent Programma. Dit programma begint met een maand vol trainingen. Dit zijn trainingen gericht om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren én om je kennis te vergroten. Zo hebben we geleerd over stermodelleren, data vaults, data governance, Power BI etc. Ik vond dit erg waardevol doordat je veel praktijkvoorbeelden hoort, je veel terminologie leert en je de opgedane basiskennis van de verschillende domeinen leert toe te passen. Ik kan me niet herinneren dat ik zó veel heb geleerd in één maand. Na de trainingen heb ik twee weken aan een project van een partner gewerkt om dashboards in Power BI te ontwikkelen en daarna ben ik begonnen bij een opdracht bij een GGZ instelling."Ik vind de diversiteit van de opdracht erg leuk; je bent veel met interne medewerkers in gesprek om te kijken wat waardevol is, maar de technische uitdaging is ook duidelijk aanwezig."

 

Data analyses met dashboarding

Op dit moment ben ik data analist bij een GGZ instelling. Hier maak ik met drie andere KVL'ers verschillende analyses in Power BI, met name gericht op bedrijfsvoering. Ook helpen we de organisatie om meer waarde uit de data te halen. Dit doen we onder andere door interne medewerkers te trainen, maar ook door analyses samen met anderen te ontwikkelen. Op deze manier nemen we de organisatie mee en zien ze wat de mogelijkheden met data zijn. Ik vind de diversiteit van de opdracht erg leuk; je bent veel met interne medewerkers in gesprek om te kijken wat waardevol is, maar de technische uitdaging is ook duidelijk aanwezig. 

Aandacht voor persoonlijke groei

KVL is een erg mensgerichte organisatie waardoor ik mij snel op mijn plek voelde.  Er heerst een open en fijne sfeer waar iedereen tijd vrij maakt om met collega's te brainstormen of om elkaar te helpen. Daarnaast vind ik het fijn dat er veel aandacht is voor je persoonlijke groei wanneer je daar zelf tijd in steekt. 

Ook wordt er veel georganiseerd binnen KVL. Zo worden er BBQ's en gezellige vrijdagmiddagborrels gehouden en doen we mee aan verschillende sportevenementen.

Luisteren naar je ambities

Zoals ik eerder al aangaf wordt persoonlijke groei binnen KVL erg gestimuleerd. Er wordt veel tijd vrijgemaakt om te luisteren naar je ambities en te kijken welke richting je uiteindelijk op wilt groeien. Er worden reële doelen gesteld die je met Team People en je coach bespreekt. Constant ben je aan het kijken waar je jezelf kunt verbeteren en op welke vlakken je je zou kunnen verbeteren om je doelen te behalen. 

Interesse in een Data & Analytics carrière bij KVL?