Overslaan naar content

Afwisseling in werkzaamheden

"Het allerleukste aan werken bij KVL? Afwisseling en fijne collega's!"

Gedreven en gezellige collega's

Inmiddels werk ik meer dan 10 jaar voor KVL. Werken voor KVL betekent voor mij werken met gedreven en gezellige, maar zeker ook bekwame collega’s. 

Ik kan mijn jarenlange ervaring op gebied van Datamanagement en data kwaliteit prima benutten bij interessante klant opdrachten en interne projecten. Naast dat ik werkzaamheden verricht voor onze opdrachtgevers ben ik ook betrokken bij interne processen bij KVL. Zo ben ik één van de trainers die mensen opleidt voor ons Scherp Talent Programma en ontwikkel en geef ik ook data management en datakwaliteitstraining. Dat maakt werken bij KVL voor mij afwisselend en nooit saai. Regelmatig een aantal leergierige nieuwe collega’s op weg helpen met een goede start in de BI en Analytics werk geeft altijd weer veel energie.

Een brede rol als BI specialist

Op dit moment werk ik voor KVL in mijn eerste klus bij een klein bedrijf in de afval sector. Ik werk er als allround BI specialist met Microsoft tools in een klein team. Het voordeel hiervan is dat het een brede rol is, en ik ervaring op doe met ETL processen, bron data analyse en rapporten ontwikkelen. Dit maakt het een ideale klus om erachter te komen wat ik leuk vind in een dynamische afwisselende rol. De intern ontwikkelde applicaties bieden een mooie uitdaging de data die gegenereerd wordt om te zetten in bruikbare inzichten. In het team ondersteunen we verschillende onderdelen van het bedrijf in hun informatie behoefte. We spreken hierbij direct met de gebruikers, om hun wensen te achterhalen, maar ook om ze te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Zo prikkelen we ze om na te denken wat de data hen allemaal kan zeggen. Hiermee bereiken we sterkere rapportages die meer inzicht geven, en zien de gebruikers wat het effect is van hun data opvoer in de systemen. Hiermee wordt ook nog eens de kwaliteit van de data hoger, omdat gebruikers gemotiveerd worden gegevens goed in te voeren om zo de gewenste inzichten mogelijk te maken. Een mooie win-win dus!

"Werken bij de klant en regelmatig een aantal leergierige nieuwe collega’s op weg helpen met een goede start in de BI en Analytics werk geeft me altijd weer veel energie."

Innovatie en goede ideeën

Ook kan ik mijn ervaring goed inzetten bij interne innovatieprojecten. Hierbij realiseren we in teams van wisselende samenstelling in korte tijd bruikbare oplossingen waar we KVL en onze opdrachtgevers verder mee kunnen helpen. Het zijn de gesprekken met collega’s waar ik veel energie uit haal. 

Goede ideeën zijn altijd welkom en, als je een goed plan hebt, kun je het vaak snel zelf oppakken en samen met collega’s uitwerken.

Wil je weten hoe dit er voor jou uit zou kunnen zien, neem dan gerust contact met me op via mijn Linkedin