Overslaan naar content

Het 'hoe' maar vooral 'waarom'

"Wij helpen mensen op het gebied van data & analytics. KVL past helemaal mij."

Data is echt mijn ding! 

Ik ben Gerrie van den Berg en ik ben in 2007 begonnen bij KVL. Ik werkte daarvoor intern bij een bedrijf. Bij dit bedrijf heb ik veel rollen uitgevoerd, maar het analyseren van data vond ik toch het leukst. Ik wilde dat ook wel bij andere organisaties zien. Toen het bedrijf ging reorganiseren, was dat een goede gelegenheid om te vertrekken en toen kwam KVL op mijn pad. Naast lezen en reizen, bezoek ik regelmatig popconcerten. Ik ben dus ook weer heel blij dat dit binnenkort weer mogelijk is.

Gras is niet groener bij de buren

Na 6,5 jaar bij KVL werd ik verleid door een recruiter om bij een ander bedrijf te werken. Dichter bij huis en mooiere opdrachten. Na 16 maanden was de balans dat ik nog nooit zo ver voor een opdracht had moeten rijden en dat ik merendeel van de tijd geen opdracht had. Dus ben ik teruggegaan naar KVL omdat ik besefte dat ik het daar heel goed had. 

Probleemoplosser

Officieel ben senior Data & Analytic Consultant. In de praktijk voer ik diverse rollen uit. Ik vind mijzelf een probleemoplosser. Ik zoek namelijk de klanten die een flinke uitdaging hebben met data. Dan komen de problemen vanzelf en die los ik op en maak het dan nog beter. Welke rol daar voor nodig is maak niet uit. Dat is afwisselend: teamleider, projectleider, architect, analist, developer of tester. Zelfs binnen dezelfde opdracht.  Ik probeer de klant zoveel mogelijk te helpen om beter om te gaan met data. Dat is ook de mentaliteit bij KVL. Wij willen de klant helpen en kennis overbrengen en delen."Een manager bij een grote Nederlandse bank heeft weleens tegen mij gezegd: "Als ik iemand tegenkom die mij kan helpen met andere zaken dan zijn directe rol zou verwachten, dan is dat een KVL-er."Wat vind ik leuk aan mijn werk

Buiten het helpen van klanten met data, vind ik het gewoon heel leuk dat je in een kijkje mag nemen in de keuken van de klanten. Telecom, bankair, leasemaatschappij , verzekering, zorg etc. Al deze organisaties hebben andere organisatieculturen en werken mensen met andere (sub)culturen, van de expat uit India tot de kleine verschillen in Nederland.

Trainen van de nieuwe generatie

Ik geef ook één van de trainingen in ons Data Heroes Program waarin we een nieuwe generatie Data & Analytics professionals opleiden. Wat ik zo bijzonder vind aan ons Data Heroes Program is dat je bij ons alle facetten van het vak leert en dat we vooral onze training richten op waarom we het zo doen. Het hoe leer je erbij. Je merkt als Data Hero vanzelf welke rol het beste bij jou past, maar je kan nog steeds helpen bij andere rollen. 

Een manager bij een grote Nederlandse bank heeft weleens tegen mij gezegd: "Als ik iemand tegenkom die mij kan helpen met andere zaken dan zijn directe rol zou verwachten,  dan is dat een KVL-er." 

Kijk, dat is precies wat KVL voor staat. KVL is een mensgerichte organisatie. Wij helpen mensen op het gebied van data & analytics. Zowel de klant als zijn medewerkers. KVL past helemaal mij.

Meer jong dan oud

KVL is een bedrijf met een gezonde mix van oude rotten en jonge talenten. Minder oude rotten als jonge talenten. Ik mag mezelf wel als oude rot beschouwen. Wat ik het leuke vind om te werken met jonge talenten, is dat ze soms met hele creatieve ideeën komen. Als oude rot moedig ik dat graag aan en zorg ik dat alleen dat aan alle facetten wordt gedacht. Zo helpen we elkaar om te innoveren en beter te worden. 

Interesse in een Data & Analytics carrière bij KVL?