Overslaan naar content

Datagedreven worden als team effort

"Mensen verwonderen met hun eigen data. Daar krijg ik energie van."

Van Marketing Analytics naar Data Analytics

Ik ben Taro den Dekker en woon in Rotterdam. In mijn vrije tijd houd ik van veel sporten, zoals fitness, yoga en surfen, en van uit eten en naar de film gaan. Ook houd ik enorm van reizen om nieuwe plekken te zien en nieuwe mensen te leren kennen. Daarnaast houd ik van foto’s maken van de wereld om mij heen, maar ook heb ik artiesten gefotografeerd. 

Ik heb Bedrijfskunde gestudeerd aan de Erasmus Universiteit, waarna ik na een stage in Nieuw Zeeland aan de master Marketing Analytics ben begonnen aan de Tilburg University. In de zomer van 2019, vlak na mijn afstuderen, kwam ik in contact met KVL via LinkedIn en kon ik op gesprek komen. Dit bleek een match te zijn en ik kon in september meteen beginnen aan het Scherp Talent Programma van de KVL Analytics Academy. 

Rapportages voor datagedreven beslissingen

Ik ben Data Analytics consultant binnen KVL. Dit is een brede functie, waarin ik zowel inzetbaar ben voor back-end als front-end rollen. Binnen KVL heb ik, samen met een team van andere KVL consultants, een rapportage-omgeving gebouwd, zodat KVL data-driven beslissingen kan nemen. De werkzaamheden hiervoor liepen uiteen van het inventariseren van de behoefte bij de business, het ontwikkelen van een datawarehouse, tot aan het bouwen van rapportages. Erg leuk om dat samen met KVL’ers vóór KVL’ers te doen. "Het leuke van KVL vind ik dat alle consultants vaak een dag in de week terugkomen naar het kantoor in de Van Nelle fabriek om daar aan hun opdracht te werken. Zo kan je tussendoor met elkaar bijpraten en werkervaringen delen. Het is een club van gezellige mensen met gemixte expertise op basis van business intelligence."

 

Ontwikkelen van front- en backend skills

Bij een grote Nederlandse bank heb ik een project gedaan als SQL Developer. Hier heb ik met twee andere externen in een bestaande datawarehouse-omgeving een nieuwe datamart opgebouwd. Door deze gegevens te visualiseren in dashboards krijgen de gebruikers van de datamart dagelijks up-to-date data gepresenteerd op een gebruiksvriendelijke en intuïtieve manier. Deze oplossing vervangt een boekhoudsysteem dat deze bank enorm veel tijd en geld bespaart. Bij deze klus heb ik mijn technische programmeerskills kunnen ontwikkelen door het schrijven van stored procedures in T-SQL en het creëren van ETL-processen in SSIS en het opzetten van Power BI-rapportages.

Mijn huidige opdracht is bij een zorgaanbieder, waarin ik bijdraag aan het opzetten van een organisatiebrede Power BI rapportage-omgeving. Hierin ontwikkel ik vooral mijn front-end skills. Het inventariseren van de behoefte bij de business, het modelleren en analyseren van data en het bouwen van dashboards behoort tot mijn werkzaamheden. Teven is hier het vastleggen van de organisatorische en technische definities een belangrijk fundament om op verder te bouwen. Dit doen in samenwerking tussen de business en IT. Het leuke is dat deze organisatie over compleet andere data beschikt dan een grote bank én dat ik dit project in samenwerking kan doen met twee andere KVL’ers.

Hoe vind je het om te werken bij KVL?

Het leuke van KVL vind ik dat alle consultants vaak een dag in de week terugkomen naar het kantoor in de Van Nelle fabriek om daar aan hun opdracht te werken. Zo kan je tussendoor met elkaar bijpraten en werkervaringen delen, maar ook borrelen. Het is een club van gezellige mensen met gemixte expertise op basis van business intelligence. Er is altijd wel iemand die rondloopt met specifieke kennis die je vooruit wil helpen. Daarnaast kom je bij de klant ook veel KVL’ers tegen. Zo werkte ik in één van de projecten veel samen met twee KVL’ers van een ander team. De bottom line: ik vind het leuk om, samen met een professioneel en gezellig team, mensen te verwonderen met hun eigen data en die kans krijg ik bij KVL.

Interesse in een Data & Analytics carrière bij KVL?