Overslaan naar content

Genieten van de samenwerking

"KVL-ers zijn er voor elkaar en daardoor kunnen we onze klanten beter helpen."

Van de eerste generatie

Ik ben Gilbert Sopakuwa en werk sinds 2007 bij KVL. In mijn vrije tijd ga ik veel op reis en geniet ik van foto's maken. Na mijn afstuderen (Hogere Informatica, richting: Information Engineering) werd ik 'gerecruit' voor het allereerste Scherp Talent Programma van KVL. Na dat programma doorlopen te hebben kon ik meteen aan de slag. 14 jaar en 7 opdrachten later ben ik nog steeds erg gelukkig bij KVL.

Verschillende branches en culturen

Het mooie aan de rol van Data & Analytics consultant is dat je opdrachten doet bij een hoop verschillende soorten bedrijven: grote, wat kleinere en wel vaak in de financiële hoek. De ene keer in Amsterdam, op de Zuidas, en dan weer in Leiden, Rijswijk of Den Haag. Je leert over allerlei soorten data: hypotheken, betaalautomaten, betaalrekeningen, credit cards, business lending, betalingsachterstanden, pensioenen en beleggingsfondsen en de andere keer gaat het over farmaceutische producten of leaseautoverzekering. Bij de grotere organisaties werk je vaak met mensen van verschillende nationaliteiten en ik heb ook bij een, van oorsprong, Amerikaanse- en Japanse organisatie gewerkt. Het is super interessant om te ervaren hoe is om te werken met Fransen, Engelsen, Italianen, Japanners of mensen uit de Emiraten. Je bent constant aan het leren."KVL creërt de ideale omstandigheden om optimaal bij de klant te kunnen presteren. Zaken die minder belangrijk zijn maar wel veel tijd en energie kosten zijn uitbesteed terwijl zaken die wel belangrijk zijn meer aandacht krijgen. Het is een warme toegankelijke en behulpzame club."

 

Techniek en data analyse

Mijn rol bij de opdrachtgever is vaak technisch maar de laatste paar jaren gecombineerd met analyse. Bij mijn huidige opdrachtgever ben ik nieuwe bronnen aan het toevoegen aan een datawarehouse. Ik neem de analyse, modellering en de bouw voor mijn rekening. Google Analytics website data binnen halen via BigQuery en beschikbaar stellen in een feit/ dimensie ster of data van een telefonische helpdesk en klant survey data met API-calls binnen halen en beschikbaar stellen aan het reporting team. Dit waren voor mij ook allemaal nieuwe zaken die ik uit moest gaan zoeken. Je krijgt de vrijheid en de verantwoordelijkheid om dit te mogen doen en dat maakt het heel erg leuk. 

Alles voor een topprestatie

KVL is een topwerkgever. Ze creëren de ideale omstandigheden om optimaal bij de klant te kunnen presteren. 10 jaar geleden was dit misschien nog niet zo maar de afgelopen jaren is het veel professioneler en efficiënter geworden. Zaken die minder belangrijk zijn maar wel veel tijd en energie kosten zijn uitbesteed terwijl zaken die wel belangrijk zijn meer aandacht krijgen. Er loopt een goede mix van jong en oud, ervaring en talent rond bij KVL en het is een warme toegankelijke en behulpzame club.

Cursussen, training en er voor elkaar zijn 

Anderhalf jaar geleden had ik hulp nodig bij het modelleren van de Google Analytics data en kon ik een training Google Cloud (Google BigQuery) volgen. Een modelleringsguru kwam bij ons op kantoor in de Van Nelle en leerde mij de ins en outs van Google BigQuery zoals loading, labeling, querying, best practices en veel meer. Dat heeft mij enorm goed geholpen om nu deze nieuwe online bronnen te modelleren. Onlangs heb ik ook mijn IBM Professional Certification gekregen voor Certified Solution Architect - Cloud Pak Data V 2.5. We blijven leren en onze skillset vergroten. 

Soms werk je ook met andere KVL-ers voor dezelfde opdrachtgever. Het afgelopen half jaar moest ik één van de meest ervaren KVL-ers helpen met de bouw van een kritisch proces voor de klant en er was niet heel veel tijd maar omdat je elkaar al kent en weet wat je aan elkaar hebt liep dat als een trein. Ook daarvan kan ik heel erg genieten. We hebben leuke uitjes, de summer-BBQ, lopen de Rotterdam Marathon in estafette. Het is een hele fijne club en we zoeken nieuwe, net zo fijne, collega's!

Interesse in een Data & Analytics carrière bij KVL?