Skip to content

Data Heroes Program

Elk bedrijf produceert steeds meer data en professionals die waarde uit data kunnen halen zijn goud waard voor organisaties. Niet gek dus dat Data & Analytics één van de meest gewilde en uitdagende vakgebieden is op dit moment. Ideaal dus om als young professional in te stappen.

Het Data Heroes Progam is het Advanced Traineeship van KVL. Met een rijke geschiedenis van 12 jaar is deze basisopleiding een referentie in de markt. Na het volgen van een 20-daagse basisopleiding ga jij als Data Hero direct aan de slag bij één van onze toonaangevende klanten. Binnen ons tweejarige Data Heroes Program word je opgeleid, gecoacht en begeleid door ervaren Data & Analytics professionals uit de praktijk.

1. High-Impact Basisopleiding

Gedurende 20 dagen krijg jij training in de essentiële kennis en basisvaardigheden om succesvol aan de slag te kunnen als Data & Analytics professional. Hieronder een overzicht van de trainingen in deze intensieve basisopleiding. 

✔️ Onboarding Data Heroes Program ✔️ DISC training (persoonlijke ontwikkeling) ✔️ Business Strategy en Business Value ✔️ Business Requirements ✔️ Data Analytics & DWH  Fundamentals ✔️ Data Warehouse Testing ✔️ Dimensioneel modelleren volgens Kimball ✔️ SQL Fundamentals ✔️ ETL Fundamentals met Azure Data Factory ✔️ Data Management Fundamentals ✔️ Data Quality Fundamentals + DQ Game ✔️ Visualisatie Fundamentals met Power BI ✔️ Agile mindset ✔️ High performing teams @Stichting Jarige Job

2. Soft Skills

Het ontwikkelen van je soft skills is een essentieel onderdeel van het Data Heroes Program. Je krijgt een meerdaagse soft skills training, persoonlijke coaching en mentoring-on-the-job. Jouw persoonlijke coach en job-mentor helpen jou om succesvol te zijn op de werkvloer.

Soft Skills training

Deze beproefde KVL-training helpt de Data Hero om als individu en teamlid te groeien. Denk aan onderwerpen als: gesprekstechnieken, jezelf profileren en positioneren en samenwerken met de klant en je team.

The PowerMBA

Iedere KVL Data Hero wordt écht ‘business savy’ door deelname aan de internationaal bekroonde, éénjarige PowerMBA.

New Heroes

We hebben de beste leerreizen van het New Heroes platform, powered by Schouten & Nelissen, naadloos geïntegreerd.

3. Dataspecialisatie track

Na de High-Impact Basisopleiding kunnen de Data Heroes kiezen uit één van de tracks om zich in te specialiseren.

Data Engineer

Pragmatische ondersteuner voor de gehele organisatie op data- en analysegebied door data te verzamelen, te transformeren en beschikbaar te maken voor diverse infrastructurele oplossingen en toepassingen. Met future-proof engineering skills (cloud). Data Heroes kunnen kiezen uit een Data Engineering track met Microsoft Azure of Amazon Web Services (AWS).

Data & Informatie Analist

Pragmatische ondersteuner voor de gehele organisatie op data- en analysegebied. In staat om uit grote hoeveelheden data de juiste inzichten te destilleren waar de organisatie strategisch op kan sturen. Met deze specialisatie op basis van future proof (cloud) technologieën en kennis ben je klaar voor een toekomst in advanced data analyse. Data Heroes kunnen kiezen uit een dataspecialisatietrack Data Analyst of Informatie Analyst.

Data Scientist

Data scientists gebruiken geavanceerde technieken om diepere inzichten te creëren uit grote hoeveelheden data. Ze ontwikkelen voorspellende modellen die creatieve oplossingen bieden voor uitdagingen vanuit de business. Data Heroes kunnen kiezen uit een Data Science track voor Data Scientists of Citizen Data Scientists.

Organisaties waar je kunt groeien en leren

Data Heroes komen bij mooie organisaties te werken die bezig zijn om hun data-ambitie te realiseren. De Data & Analytics rollen en functies kunnen divers zijn, uiteraard afhankelijk van de gekozen dataspecialisatie. Soms is het aansluiten bij een bestaand multidisciplinair team of ingezet worden in een specialistische functie. Wat de rol ook is, de Data Hero brengt altijd waardevolle kennis en vaardigheden mee om de organisatie (meer) datagedreven te maken.