Overslaan naar content

Data Traineeship

Ben je aan het begin van je Data & Analytics carrière, of heb je al ervaring opgedaan in boeiende data projecten en wil je nu je vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Dan is ons Data Hero Traineeship perfect voor jou. Of je nu natuurlijk talent hebt als Data & Analytics Consultant, of juist sterk de ambitie hebt om je te specialiseren als Data Analist, Data Engineer, Full Stacker of Data Steward in-house bij je ideale werkgever. Bij KVL helpen we je om je kennis en ervaring naar ongekende hoogten te brengen.

Ontdek je passie voor data en maak van ons Data Heroes Traineeship jouw springplank naar een succesvolle carrière! Solliciteer vandaag nog en laat de Data Hero in jou ontwaken.

Welk carrierepad doorloop jij na je data traineeship?

Junior Full Stack Data Consultant

Heb je een sterke consultancy-ambitie en droom je ervan om als Data & Analytics consultant bij vooraanstaande klanten te werken? Het KVL Data Heroes Traineeship bereid je voor op een rol als Junior Full Stack Allround Data & Analytics consultant. Na zes maanden op onze Service Delivery Desk ben je klaar om als KVL Consultant projecten en staffing opdrachten uit te voeren bij onze opdrachtgevers.

Inhouse Data Specialist

Ben je een young professional en heb je de ambitie om een bloeiende carrière in data-analyse of data-engineering te beginnen? Dan biedt ons Data Hero Traineeship jou de perfecte springplank naar succes. Tijdens ons intensieve trainingsprogramma word je volledig voorbereid op een in-house rol als Data Engineer, Data Analist of Data Steward bij jouw ideale werkgever.

Alle data traineeship vacatures

Traineeship Junior Data Analist bij GVB Amsterdam
  • Diemen, Noord-Holland
€ 3.000 - € 4.000 per maand
Traineeship Junior Full Stack Data Specialist bij Louwman
  • Utrecht, Utrecht
  • Den Haag, Zuid-Holland
  • Raamsdonksveer, Noord-Brabant
  • Vianen, Zuid-Holland
+3 meer
€ 3.000 - € 4.000 per maand

Dit is wat je kan verwachten van ons Data Hero Traineeship

Elk bedrijf produceert steeds meer data en professionals die waarde uit data kunnen halen zijn goud waard voor organisaties. Niet gek dus dat Data & Analytics één van de meest gewilde en uitdagende vakgebieden is op dit moment. Ideaal dus om als young professional in te stappen.

Het Data Heroes Progam is het Advanced Traineeship van KVL. Met een rijke geschiedenis van 13 jaar is deze opleiding een referentie in de markt. Na het volgen van een 20-daagse basisopleiding ga jij als Data Hero direct aan de slag bij één van onze toonaangevende klanten. Binnen ons tweejarige Data Heroes Program word je opgeleid, gecoacht en begeleid door ervaren Data & Analytics professionals uit de praktijk.

Kick start je carriere met ons Data Hero Traineeship

Deze trainingen ga je volgen

Gedurende 20 dagen krijg jij training in de essentiële kennis en basisvaardigheden om succesvol aan de slag te kunnen als Data & Analytics professional. Hieronder een overzicht van de trainingen in deze intensieve basisopleiding. 

✔️ DISC training (persoonlijke ontwikkeling) ✔️ Business Strategy en Business Value ✔️ Business Requirements ✔️ Data Analytics & DWH Fundamentals ✔️ Data Warehouse Testing ✔️ Dimensioneel modelleren volgens Kimball ✔️ SQL Fundamentals ✔️ ETL Fundamentals ✔️ Data Management Fundamentals ✔️ Data Quality Fundamentals + DQ Game ✔️ Visualisatie Fundamentals met Power BI ✔️ Agile mindset ✔️ High performing teams met Stichting Jarige Job

Data-traineeship

Welke data rol past bij jou?

Wat doet een Data Engineer

Wat doet een Data Engineer

Als Data Engineer ben je een pragmatische ondersteuner voor de gehele organisatie op data- en analysegebied door data te verzamelen, te transformeren en beschikbaar te maken voor diverse infrastructurele oplossingen en toepassingen. Met future-proof engineering skills, zoals Microsoft Azure.

Wat doet een Data Analist

Wat doet een Data Analist

Ga je aan de slag op het gebied van data en analyse. Je bent in staat om uit grote hoeveelheden data de juiste inzichten te destilleren waar de organisatie strategisch op kan sturen. Met deze specialisatie op basis van future proof (cloud) technologieën en kennis ben je klaar voor een toekomst in advanced data analyse.

Wat doet een Data Steward

Wat doet een Data Steward

Een Data Steward houdt zich onder andere bezig met het waarborgen van de kwaliteit en geschiktheid van data en de beveiligingsrichtlijnen die hierbij horen. Deze professional vast bijvoorbeeld de definities en datakwaliteitseisen vast. Beheert de master- en referentiedata en communiceert over data governance, visie en doelen. Daarmee vormt de Data Steward de brug tussen Business en IT van een organisatie.

Wat doet een Full Stack Data Specialist

Wat doet een Full Stack Data Specialist

Als Full Stack Data Specialist ben je een echte allrounder en duik je diep in de gehele data keten. Je bent bezig met data-analyse en data-engineering taken. Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen van requirements, het geven van presentaties, het ontsluiten van bronsystemen, het modelleren van data en het visualiseren van datasets. Lekker allround dus!

Boost je soft skills

Het ontwikkelen van je soft skills is een essentieel onderdeel van het Data Traineeship. Je krijgt een meerdaagse soft skills training, persoonlijke coaching en mentoring-on-the-job. Jouw persoonlijke coach en job-mentor helpen jou om succesvol te zijn op de werkvloer.

Soft Skills training

Deze beproefde KVL-training helpt de Data Hero om als individu en teamlid te groeien. Denk aan onderwerpen als: gesprekstechnieken, jezelf profileren en positioneren en samenwerken met de klant en je team.

New Heroes

We hebben de beste leerreizen van het New Heroes platform, powered by Schouten & Nelissen, naadloos geïntegreerd.

Floreren met stress

In het programma ‘Floreren met stress’ leert de Data Hero m.b.v. VR games en innovatieve apps om stress op een positieve manier in te zetten. Dit kan efficientie tot wel 30% verhogen!

Organisaties waar je kunt groeien en leren

Onze Data Trainees komen bij mooie organisaties te werken die bezig zijn om hun data-ambitie te realiseren. De Data & Analytics rollen en functies kunnen divers zijn, uiteraard afhankelijk van de gekozen dataspecialisatie. Soms is het aansluiten bij een bestaand multidisciplinair team of ingezet worden in een specialistische functie. Wat de rol ook is, de Data Trainee brengt altijd waardevolle kennis en vaardigheden mee om de organisatie (meer) datagedreven te maken. 

Dé meest complete Data & Analytics Traineeship van Nederland