Overslaan naar content

Data Traineeship

Het meest complete Data & Analytics Traineeship van Nederland

Ben je een starter of junior binnen het Data & Analytics vakgebied en wil je aan de slag bij als in-house Data Analist of Data Engineer? Dan past het KVL Data Heroes Progam bij jou.

Voordelen van het Data Heroes Program

High Impact Training en snel aan de slag met je droombaan

Persoonlijke begeleiding en professionele ontwikkeling

Aantrekkelijk startsalaris en doorgroeimogelijkheden bij je droomwerkgever

Wat brengt het Data Heroes Program jou?

Het Data Heroes Progam is het Advanced Traineeship van KVL. Met een rijke geschiedenis van 13 jaar is deze opleiding een referentie in de markt. Na het volgen van een 20-daagse basisopleiding ga jij als Junior Data Analist, Data Engineer of allround data specialist aan de slag bij één van onze toonaangevende klanten. Binnen ons tweejarige Data Traineeship word je opgeleid, gecoacht en begeleid door ervaren Data & Analytics professionals uit de praktijk.

Wat kan je verwachten van het traineeship?

De start van het Data Heroes Program

De eerste 20 dagen ga je aan de slag met de High Impact Data & Analytics trainingen bij KVL in de Van Nelle Fabriek.

Aan de slag bij je opdrachtgever

Direct na de basisopleiding start je bij je opdrachtgever en ontvang je 'on the job' coaching van een ervaren Data & Analytics expert (Data Hero mentor).

Je treed in dienst bij de opdrachtgever

Na het eerste jaar treed je in vaste dienst bij je opdrachtgever, maar de opleiding en begeleiding gaan door.

Kick start je carriere

Deze trainingen ga je volgen

Gedurende 20 dagen krijg jij training in de essentiële kennis en basisvaardigheden om succesvol aan de slag te kunnen als Data & Analytics professional. Hieronder een overzicht van de trainingen in deze intensieve basisopleiding. 

✔️ DISC training (persoonlijke ontwikkeling) ✔️ Business Strategy en Business Value ✔️ Business Requirements ✔️ Data Analytics & DWH Fundamentals ✔️ Data Warehouse Testing ✔️ Dimensioneel modelleren volgens Kimball ✔️ SQL Fundamentals ✔️ ETL Fundamentals ✔️ Data Management Fundamentals ✔️ Data Quality Fundamentals + DQ Game ✔️ Visualisatie Fundamentals met Power BI ✔️ Agile mindset ✔️ High performing teams met Stichting Jarige Job

junior data analist

Boost je soft skills

Het ontwikkelen van je soft skills is een essentieel onderdeel van het Data Traineeship. Je krijgt een meerdaagse soft skills training, persoonlijke coaching en mentoring-on-the-job. Jouw persoonlijke coach en job-mentor helpen jou om succesvol te zijn op de werkvloer.

Soft Skills training

Deze beproefde KVL-training helpt de Data Hero om als individu en teamlid te groeien. Denk aan onderwerpen als: gesprekstechnieken, jezelf profileren en positioneren en samenwerken met de klant en je team.

New Heroes

We hebben de beste leerreizen van het New Heroes platform, powered by Schouten & Nelissen, naadloos geïntegreerd.

Slimme Breinen

In het programma ‘Slimme Breinen’ leert de Data Hero m.b.v. VR games en innovatieve apps om stress op een positieve manier in te zetten. Dit kan efficientie tot wel 30% verhogen!

Welke data rol past bij jou?

Wat doet een Data Engineer

Wat doet een Data Engineer

Als Data Engineer ondersteun je de organisatie op het gebied van data en analyse door data te verzamelen, transformeren en beschikbaar te maken voor verschillende infrastructurele oplossingen en toepassingen, met gebruik van future-proof engineering skills, zoals Microsoft Azure.

Wat doet een Data Analist

Wat doet een Data Analist

Als je in data-analyse werkt, kun je grote hoeveelheden data omzetten in strategische inzichten voor de organisatie. De resultaten worden gepresenteerd in duidelijke visualisaties. Je bevindingen en aanbevelingen deel je met belanghebbenden om hen te ondersteunen bij het nemen van beslissingen.

Wat doet een Full Stack Data Specialist

Wat doet een Full Stack Data Specialist

Als Full Stack Data Specialist duik je diep in de gehele dataketen, van fron- end tot back- end. Je bent als het ware een Data Analist en Data Engineer in een. Je verzamelt requirements, analyseert data, geeft presentaties, ontsluit bronsystemen, modelleert data en visualiseert datasets.

Organisaties waar je kunt groeien en leren

Onze Data Trainees komen bij mooie organisaties te werken die bezig zijn om hun data-ambitie te realiseren. De Data & Analytics rollen en functies kunnen divers zijn, uiteraard afhankelijk van de gekozen dataspecialisatie. Wat de rol ook is, de Data Trainee brengt altijd waardevolle kennis en vaardigheden mee om de organisatie (meer) datagedreven te maken. 

Het meest complete Data & Analytics Traineeship van Nederland