Skip to content

Traineeship Junior Data Analist

Amsterdam, Noord-Holland, Nederland€ 3.000 - € 4.000 per maandTraineeship Data Heroes

Functieomschrijving

Sta jij aan het begin van je loopbaan en wil je een carrière inslaan in de wereld van data? En wil je elke dag een beetje beter worden in je vak? Tijdens het traineeship van KVL wordt je klaargestoomd door ervaren data experts, om je vervolgens te specialiseren als data engineer, data analist of data scientist.

Dit is wat je van het Data Heroes traineeship kunt verwachten:

 • Je start samen met mede-trainees met een basistraining in data & analytics;

 • Vervolgens kies je een specialisme en volg je vakgerelateerde- en persoonlijke ontwikkelingstrainingen;

 • Ondertussen breng je alle kennis in de praktijk bij een toonaangevende klant zoals Ayvens, a.s.r.

Oh ja, gedurende je hele traineeship word je begeleid door een ervaren mentor waar je continu terecht kunt. Klinkt gaaf, toch?


Door jou maken we impact
Wil jij altijd het beste uit jezelf halen? En vind je het belangrijk om positieve, maatschappelijke impact te maken? In dat geval kunnen klanten zoals LeasePlan Digital, A.S.R. en Mentaal Beter jouw data kennis goed gebruiken! 


Alles wat je leert tijdens de trainingen kun je bij deze partijen direct in de praktijk toepassen. De trainingen vinden in Rotterdam plaats, waarna je aan de slag gaat in regio Amsterdam bij Leaseplan Digital, Utrecht bij A.S.R of Hilversum bij Mentaal Beter.


Met jouw opgedane kennis en skills kun je echt een verschil maken bij dit soort organisaties. En als het van beide kanten klikt, kun je na het traineeship direct jouw carrière tot grote hoogtes laten stijgen bij de opdrachtgever. Er zijn mooie carrière paden uitgestippeld, waardoor je in jouw tempo van junior naar senior kan groeien!


Wat jouw rol is bij toonaangevende organisaties

Als data specialist in spe ben je analytisch en onderzoekend en heb je de ambitie om flinke groeistappen te maken in je rol. Je draagt bij aan de ambitie om datawarehouse naar een hoger niveau te tillen. Ook help je bij het ontwikkelen van BI-oplossingen.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je te focussen op het ontsluiten en modelleren van complexere bronnen. 


Je zorgt voor rapportages aan de toezichthouders of aan interne klanten binnen de organisatie. Je hebt flinke affiniteit met data, IT en financiële zaken. Hierdoor weet je data goed door te vertalen naar de business. In je rol ben jij fanatiek aan de slag met puzzelen, onderzoeken, praten met de business, definities in datamanagement passend krijgen en het opzetten van testcases. Een lekkere dynamische baan dus!


Tools waar je zoal mee leert werken: QL (Teradata, SAP Powerdesigner (ETL tool), Tableau, Microsoft office stack, CI/CD technieken en Matlab

Of: SQL, ETL-processen, PowerDesigner, PowerCenter en datawarehouse-architectuur.

Vereisten

Pas jij in het plaatje?
Voordat we inzoomen op de arbeidsvoorwaarden schetsen we onderstaand naar wat voor startende professionals we zoeken:

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding;

 • Minimaal 1-2 jaar relevante data/IT-ervaring;

 • Een (grote) pre als je kennis hebt van: SQL Teradata, SAP Powerdesigner (ETL tool), Tableau, Microsoft-office stack, CI/CD-technieken en Matlab;

 • Uitstekende kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift;

 • Enthousiasme voor het werk, affiniteit met IT en leergierigheid is het allerbelangrijkste;

 • Je bent bereid om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen en te overleggen;

 • Jij bent een echte teamplayer en niet bang om vragen te stellen.


What's in it for me?
Bij KVL ademen we data. We begrijpen niet alleen data maar juist ook de menselijke kant van data. Daarom kun je zowel goede primaire als secundaire arbeidsvoorwaarden van ons verwachten:

 • Een bruto salaris tussen de €3.000,- en €4.000, (afhankelijk van het aantal jaren werkervaring);

 • Kennisdeling, veel fun-activiteiten en borrels met gelijkgestemden;

 • Veel professionele aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld aan de hand van jouw persoonlijk ondernemersplan;

 • We houden je fit met een bedrijfsfitnessregeling;

 • 26 vakantiedagen (op basis van fulltime dienstverband);

 • We houden je mobiel met een NS Business card;

 • Je krijgt natuurlijk een laptop en een telefoonvergoeding;

 • Een top pensioenregeling.

KVL: Bringing Analytics To The People

KVL helpt organisaties om datagedreven te worden en meer waarde te halen uit data. Wij bieden daarvoor een complete dienstverlening aan vanuit vier business lines: Advies & Regie, Strategic Staffing, Digital Data Solutions en Analytics Academy.


Hoe werken bij KVL eruit ziet

Vraag het een van onze medewerkers en ze vertellen je waarschijnlijk dat werken bij KVL voelt alsof je deel uitmaakt van een familie. Dat komt omdat we onze nieuwe collega’s in de eerste plaats selecteren op hun persoonlijkheid. Dan pas op hun kennis en ervaring. We vinden het namelijk leuk om met elkaar samen te werken, kennis te delen, elkaar te inspireren of een borrel te drinken. Dat doen we dan ook regelmatig op ons hoofdkantoor in de oude Van Nelle Fabriek in Rotterdam.


We zijn een platte organisatie die erg gericht is op zelfsturing, eigen initiatief, continue verbetering en op het realiseren van meetbare en zichtbare resultaten bij onze klanten en binnen onze eigen organisatie. Zin, wil, energie en drive om zelf te groeien en om actief mee te bouwen aan ‘the next level’? Dan zijn wij misschien wel het juiste bedrijf voor jou.

of