Overslaan naar content

Groeien als all-round BI specialist

"In deze dynamische, afwisselende rol ontdek ik wat ik leuk vind!"

Snel onderdeel van het team

Ik ben Bart Klein, 32 jaar, 7 jaar ervaring met Business Intelligence en data en sinds maart 2020 werkzaam bij KVL. Na mijn afstuderen van de studie Business Informatics heb ik meerdere interne functies in het BI vakgebied gehad. Met deze ervaring op zak zocht ik een consultancy werkgever om bij verschillende bedrijven te kunnen leren en ben ik gestart met het Scherp Talent Programma van KVL. Dat dit een goede keus was bleek al snel omdat ik vlak voor de Coronamaatregelen ben begonnen. Er werd heel snel geschakeld om het programma vanuit huis te kunnen doen, en er werd voor gezorgd dat ondanks de afstand van het thuis werken de saamhorigheid hoog werd gehouden. Leuke (online) activiteiten, updates en borrels, het voelde heel snel erg goed en ondanks de Corona situatie voelde ik me heel welkom en snel onderdeel van het team.

Een brede rol als BI specialist

Op dit moment werk ik voor KVL in mijn eerste klus bij een klein bedrijf in de afval sector. Ik werk er als allround BI specialist met Microsoft tools in een klein team. Het voordeel hiervan is dat het een brede rol is, en ik ervaring op doe met ETL processen, bron data analyse en rapporten ontwikkelen. Dit maakt het een ideale klus om erachter te komen wat ik leuk vind in een dynamische afwisselende rol. De intern ontwikkelde applicaties bieden een mooie uitdaging de data die gegenereerd wordt om te zetten in bruikbare inzichten. In het team ondersteunen we verschillende onderdelen van het bedrijf in hun informatie behoefte. We spreken hierbij direct met de gebruikers, om hun wensen te achterhalen, maar ook om ze te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Zo prikkelen we ze om na te denken wat de data hen allemaal kan zeggen. Hiermee bereiken we sterkere rapportages die meer inzicht geven, en zien de gebruikers wat het effect is van hun data opvoer in de systemen. Hiermee wordt ook nog eens de kwaliteit van de data hoger, omdat gebruikers gemotiveerd worden gegevens goed in te voeren om zo de gewenste inzichten mogelijk te maken. Een mooie win-win dus!

"Je werkt met een mooie groep professionals met passie voor het vak en daarnaast is er aandacht voor jou als persoon en jouw ambities. Dit maakt KVL een ideale plek om je op meerdere vlakken te ontwikkelen en afwisselende ervaring op te doen met leuke collega’s."

Menselijk aspect

Als je werkt bij KVL merk je dat de menselijke kant van het werken heel belangrijk is voor dit bedrijf. Zowel in onze missie ‘Bringing analytics to the people’, als voor de medewerkers. Je komt terecht in een mooie groep professionals met passie voor het vak en daarnaast wordt gedacht aan jou als persoon en jouw ambities. Dit maakt KVL een ideale plek om je op meerdere vlakken te ontwikkelen en afwisselende ervaring op te doen met leuke collega’s. De coachingsgesprekken en persoonlijke ontwikkelplannen zorgen dat ik een beter beeld krijg waar mijn sterke punten liggen, wat ik leuk vind en waar ik me in wil ontwikkelen. KVL zorgt er voor dat de ondersteuning voor zijn medewerkers er is zodat zij het meest uit zichzelf kunnen halen.

Als je de kans hebt bij deze toffe club data-enthousiastelingen aan de slag te gaan zou ik die zeker grijpen!