Overslaan naar content

Kiona in de wolken met Microsoft Azure

Groeien als data analist met de Azure cloud

Cookers en koken

Ik ben Kiona Estevez Prieto en nu 2,5 jaar in dienst bij KVL. Naast mijn werk hou ik erg van koken en bakken. In het weekend bak ik dan ook graag broden en nodig ik de familie uit. Mijn rol binnen KVL is Cooker Lead.

Scrum Master en data analist

Sinds ik gestart ben bij KVL ben ik betrokken geweest bij het Azure team. Op het gebied van de clouddienst Azure van Microsoft zijn er verschillende opdrachten die door de Product Owners geselecteerd worden. Deze opdrachten worden in zogenaamde cookers uitgevoerd. Je werkt intensief een week lang met KVL'ers om een bepaald resultaat te behalen. Als cooker lead faciliteer ik deze cookers en ben ik ervoor verantwoordelijk dat we de beoogde resultaten behalen.

Een soortgelijke rol heb ik ook bij mijn opdracht als scrum master. Dit combineer ik met de rol als data analist. Als data analist zit je tussen de ontwikkelaars en business analisten in. De business analisten komen met een vraag van de gebruiker. Deze vraag zet je om in een ontwerp, zodat de ontwikkelaars hiermee aan de slag kunnen. Dit betekent dat je zowel input krijgt over de functionele wensen, als meedenkt met de technische implementatie. Een rol die ik zelf dan ook erg leuk vind. "Bij mijn opdracht combineer ik mijn rol als scrum master met data analist. Gebruikersvragen zet je om in een ontwerp, zodat de ontwikkelaars hiermee aan de slag kunnen. Dit betekent dat je zowel input krijgt over de functionele wensen, als meedenkt met de technische implementatie. Een rol die ik zelf dan ook erg leuk vind." 

 

De kracht van Azure

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende tools die aangeboden worden. Data infrastructuur en data opslag zijn toegankelijk geworden. Daarom zijn de tools zelf niet meer onderscheidend maar de manier waarop je de informatie uit de tools haalt. Organisaties willen vaak snelle en tastbare resultaten zien maar een stap richting de cloud wordt vaak gezien als een grote onderneming. Daarom is cloud-computing platform Azure heel toegankelijk omdat het geschikt is voor allerlei verschillende datavraagstukken. Van kleine organisaties met een behoefte voor managent informatie tot grote organisaties die interesse hebben in voorspelmodellen. 

De transitie naar Azure in termen van technologie, kennis en behoud van investeringen is laagdrempeliger maar tegelijkertijd is Azure ook gebouwd om te mee te groeien. We kunnen stapsgewijs groeien van een klein rapport richting een volwaardig Data Ecosysteem zonder ingrijpende ecosysteem wisseling. Het mooie vind ik ook is dat verschillende disciplines in Azure samenkomen, denk bijvoorbeeld aan data governance, reporting en de backend.

Analytics to the people

Wat mijn werk ook leuk maakt is het werken met de nieuwste technologieën. Azure is continu aan het ontwikkelen om steeds betere oplossingen voor bestaande problemen te bieden. Je kunt de oplossingen zelf ontwikkelen, of gebruikmaken van kant-en-klare componenten die Azure zelf aanbiedt. Bij KVL kennen we Azure markt goed en weten we hoe je als organisatie het beste uit de cloud kan halen om je bedrijfsdoelen te ondersteunen. Daarom vind ik het zo waardevol om onze klanten écht te helpen door de transitie naar Azure zo soepel en effectief te laten lopen. Binnen onze Data & Analytics aanpak hebben we Azure als integraal onderdeel opgenomen en daarmee kunnen we aan klanten laten zien dat business value snel gerealiseerd kan worden. Altijd met de behoeften van de mensen, onze klanten en hun medewerkers, centraal. 

KVL als thuisbasis

Ik vind het erg fijn om als consultant bij KVL te werken. KVL is als een soort thuisbasis, waar je altijd op terug kunt vallen. Het is een leuke groep collega's, waarbij je altijd terecht kunt met een vraag. Door de vele activiteiten vanuit KVL, kun je regelmatig contact hebben met je collega's. Denk aan barbecues, (online) borrels of een dagje naar de dierentuin. Ook kun je je naast je opdracht blijven ontwikkelen op verschillende thema's, door bijvoorbeeld mee te doen aan innovatie. Daarbij krijg je begeleiding bij het realiseren van je ambities. Je coach en Team People begeleiden je bij het formuleren van je dromen en ondersteunen je in het pad daar naartoe. Denk aan tips voor verschillende situaties, maar ook de mogelijkheid om cursussen te volgen. Wat hierbij ook prettig is, is dat KVL een heel open organisatie is. Je kunt altijd met mensen in gesprek gaan, als je mee wilt doen aan de verschillende initiatieven. Het enige wat je zelf moet doen, is de kansen grijpen.

Interesse in een Data & Analytics carrière bij KVL?