Overslaan naar content

Nieuwe branches en organisaties

"Elke organisatie is anders en daardoor voelt elke opdracht als een 'frisse start'."

De schakel tussen business en IT

Mijn naam is Naoufal Boussallami en heb dit jaar mijn vijfjarig jubileum bij KVL gevierd. Naast regelmatig sporten (zaalvoetbal en kickboksen), ben ik gek op reizen en kan ik vaak niet wachten om de eerstvolgende bestemming op mijn wensenlijst te bezoeken. Ik heb Information Studies gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens mijn studie ben ik er achter gekomen dat ik het ontzettend leuk vind om schakel te vormen tussen de business en IT.

Klanten in allerlei sectoren helpen

Ik had al tijdens mijn studie bewondering voor het Data & Analytics vakgebied. Ik wist het meteen nadat ik dit vakgebied tijdens mijn studie had behandeld: hierin wil ik me absoluut in specialiseren! Hetgeen wat mij ontzettend aansprak was het feit dat je het werk van mensen een stuk makkelijker kan maken door allerlei technologische hulpmiddelen aan te reiken. Je kunt organisaties echt helpen met de volgende stap en ervoor zorgen dat ze hun producten en diensten verder kunnen ontwikkelen. Omdat dit vakgebied zo divers is en je binnen verschillende branches werkzaam kunt zijn, is geen enkel project hetzelfde. Als Data & Analytics Consultant kun je bij diverse organisaties aan de slag. Denk daarbij aan organisaties in de gezondsheidszorg, overheden, verzekeringen en bancaire sector. Binnen elke organisatie heb je weer een nieuwe uitdaging en zijn de vraagstukken weer anders, waardoor je na een bepaalde periode weer “een frisse start” maakt. Naast mijn inzet bij klanten, draag ik binnen KVL ook bij aan innovatie. Ik help KVL innoveren op het gebied van Microsoft Azure. Hierin maak ik vanuit mijn rol de vertaalslag van de behoefte vanuit de markt naar de benodigde producten en diensten. Ik denk daarin graag na over hoe de clouddiensten van Azure ingezet kunnen gaan worden bij klanten en wat het voor klanten kan opleveren.

Change Manager Datagestuurd Werken

Bij mijn huidige opdrachtgever ben ik Change Manager Datagestuurd Werken. Zij hebben de ambitie om meer datagedreven te werken en hebben mij gevraagd hierin te ondersteunen. Vanuit mijn rol denk ik na over hoe ik de organisatie mee kan krijgen om data toe te willen passen in de dagelijkse werkzaamheden. Hiervoor ontwerp en ontwikkel ik praktische toepassingen, zodat zij in de praktijk zien wat data voor ze kan betekenen. Naast korte termijn doelstellingen, richt ik me ook op de langere termijn en ondersteun ik ze bij het ontwerp van een Data Platform. Dit is voor hun de next step.

Voordat ik bij mijn huidige opdrachtgever aan de slag ging had ik diverse rollen vervuld bij andere opdrachtgevers. Ik heb daarin technische rollen vervuld, waarbij ik Datawarehouses heb ontworpen en ontwikkeld. Maar buiten inhoudelijke technische rollen, heb ik ook analisten rollen vervuld en op strategisch niveau organisaties ondersteund. Mijn expertise zit hem vooral in het vertalen van de bedrijfsbehoeftes naar concrete Data & Analytics toepassen. Ik haal mijn energie vooral uit het ontwerpen van de oplossingen."We geloven er in dat we alles mét elkaar kunnen bereiken. Dit zie je terug als we aan het innoveren zijn binnen KVL, maar ook als je vraagstukken hebt bij klanten. Ik kan altijd terecht bij een collega en iedereen staat te trappelen om je te ondersteunen!"

 

Innovatie en datastrategie

Innovatie staat hoog in het vaandel bij KVL. Wij willen elke dag beter zijn en het beter doen dan gisteren. Een concreet voorbeeld daarvan is ons Data Strategy Canvas, een gestructureerde en praktische aanpak om, met de bedrijfsstrategie als uitgangspunt, een heldere data-ambitie voor een organisatie te definiëren. Ik heb deelgenomen aan het team dat dit canvas ontwikkeld heeft en heb ook anderhalf jaar geleden het Data Strategy Canvas voor het eerst uitgetest bij een sessie met klanten. Het was een enorm succes. Dit was innovatie in de puurste vorm. Eindelijk een praktische en heldere manier om een, soms ongrijpbare wens als een data-ambitie, op een structurele manier vast te leggen en onderdeel te maken van de gehele datastrategie. Met ons Data Strategy Canvas krijgen organisaties een eerste verkenning op de volwassenheid van hun organisatie op het vlak van Data & Analytics. Daarnaast worden de belangrijkste stakeholders maar ook de kansen en uitdagingen (op het vlak van data) inzichtelijk gemaakt. Het canvas zet ook aan tot vervolgacties en is het begin van de realisatie van een solide datastrategie. We gaan ons Data Strategy Canvas nog jaren gebruiken en blijven verfijnen.  

We kunnen met elkaar alles bereiken

Het mooie aan het werken bij KVL is het feit dat iedereen er voor elkaar is. We kijken altijd gevraagd en ongevraagd naar elkaar om en helpen elkaar graag. Er wordt proactief nagedacht over hoe KVL kan bijdragen aan een prettige werksfeer en werkomgeving. Daarin wordt goed geluisterd naar de KVL-ers en je merkt dat er écht wat wordt gedaan met feedback. We geloven er in dat we alles mét elkaar kunnen bereiken. Dit zie je terug als we aan het innoveren zijn binnen KVL, maar ook als je vraagstukken hebt bij klanten. Ik kan altijd terecht bij een collega en iedereen staat te trappelen om je te ondersteunen!

Prettige en energieke sfeer

Naast werken hebben we ook oprecht veel plezier binnen KVL. Zodra we op kantoor zijn, dan merk je gewoon een hele prettige energieke sfeer. Normaliter zitten wij allemaal verspreid bij klanten, dus het is dan extra fijn als je je collega’s weer ziet. Het voelt als thuiskomen. Iedereen is meteen vrolijk en tovert een glimlach op je eigen gezicht, ondanks dat het misschien een uitdagende dag was bij de klant. De energie is zeer aanstekelijk. Naast “fun” op kantoor hebben we regelmatig leuke uitjes. De jaarlijkse Summer BBQ is altijd een succes en door het jaar heen zijn er regelmatig leuke uitjes. Eerlijk is eerlijk, ik ben elke keer verrast door wat onze Office collega's nu weer hebben bedacht! Het wordt altijd warm ontvangen en zorgt voor een goede sfeer in de groep.

Je persoonlijke ontwikkeling

Vakinhoudelijk denkt KVL ook heel graag mee over hoe zij kunnen bijdragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. We maken een Persoonlijk Ondernemingsplan waarin je je route uitstippelt. Je hebt zelf de regie in handen en als je met een goed voorstel komt, dan wil KVL daar graag aan meewerken. Ik heb het altijd als zeer prettig ervaren en je merkt oprecht dat KVL er alles aan doet om je te helpen met je ontwikkeling!

Interesse in een Data & Analytics carrière bij KVL?